Lufthansa afectată de greve, fonduri de pensii şi politica de acoperire

Lufthansa a anulat plata unui dividend pentru 2014, după ce câştigurile sale anuale au fost afectate de o majorare a pasivelor fondurilor de pensii şi ale pierderilor din acoperirea pentru combustibil pentru anul trecut ca urmare a scăderii preţului petrolului.

În plus, compania aeriană germană a raportat că grevele piloţilor din 2014 au costat compania 232 milioane de euro. Numai cele efectuate în noiembrie şi decembrie au avut un impact de 62 de milioane de euro.

La sfârşitul anului 2014, Lufthansa a raportat o pierdere după impozitare de 732 de milioane de euro, comparativ cu un profit de 407 milioane de euro în 2013.

Lufthansa afectată de greve, fonduri de pensii şi politica de acoperire

Potrivit unui comunicat al companiei, anul trecut, a înregistrat, cu toate acestea, un profit operaţional de 954 milioane de euro, faţă de obiectivul stabilit de 1.000 milioane de euro înainte de grevele convocate pentru noiemrbie şi decembrie. Veniturile pentru întreg anul au rămas stabile comparativ cu anul trecut, la 30.000 de milioane de euro.

Grupul Lufthansa va publica oficial rezultatele pentru anul 2014, la data de 12 martie.

Lufthansa încearcă să reducă costurile, în scopul de a fi mai competitivă faţă de rivalii săi low cost pe rutele de scurt şi mediu curier şi de companiile din Orientul Mijlociu pe rutele de lung curier. Eforturile sale au avut o opoziţie puternică din partea piloţilor, care au intrat în greve de 10 ori anul trecut.

 

Sursă: hosteltur.com

One comment

  1. […] Aceste rezultate sunt în conformitate cu previziunile anunţate în luna februarie ( a se vedea: Lufthansa afectată de greve, fonduri de pensii şi politica de acoperire), atunci când a informat de anularea plăţii unui dividend după ce câştigurile anuale au fost […]

Leave a Reply