Lucrări în desfăşurare pe insula privată a MSC Cruises

Situat la sud de Bimini, în Bahamas, insula Ocean Cay MSC Marine Reserve va deveni un paradis exclusiv pentru clienṭii MSC Cruises începând din noiembrie 2018. Premierul Insulelor Bahamas, Perry Gladstone Christie, l-a însoṭit pe Pierfrancesco Vago, Preşedintele Executiv al MSC Cruises, la Ceremonia Oficială de Inaugurare, împreună cu alṭi miniştri din Bahamas şi oficiali guvernamentali. Acest eveniment a marcat începerea oficială a lucrărilor care vor readuce acest spaṭiu vechi de extracṭie a nisipului la starea iniṭială. 

Dezvoltarea Ocean Cay MSC Marine Rezerve face parte din planul de investiṭii fără precedent de 9.000 de milioane de euro al MSC Cruises. Aceasta include construirea a aproximativ 11 nave inteligente de ultima generaṭie, care vor intra în funcṭiune între 2017 şi 2026. Prima etapă de dezvoltare a rezervaṭiei a început în 2017, deoarece infrastructura industrială existentă a fost îndepărtată pentru a-l transforma din nou într-o frumoasă rezervaṭie marină.

Pierfrancesco Vago, a declarat: “Lucrăm în colaborare cu Guvernul Bahamas, obiectivul nostru de a transforma o pustieră industrială într-un mediu prosper pentru om şi natură, redând insulei şi apelor sale starea iniṭială. În acest fel, vom creşte substanṭial investiṭiile Grupului nostru în economia Comunităṭii Bahamas, oferind oamenilor locali oportunităṭi de angajare pe termen lung”.

Ca o dovadă a capacităṭii noastre de a inova, vom construi un dig şi debarcader proiectat astfel încât navele noastre de croazieră pot acosta direct în Ocean Cay MSC Marine Reserve. Astfel, insula va deveni o extensie a navei”, a adăugat Vago.

Lucrări în desfăşurare pe insula privată a MSC Cruises

Gianluca Suprani, Seful Global al Dezvoltării şi Activităṭilor Portuare al MSC Cruises a declarat: “Situat la doar 104 kilometri la est de Miami, Florida Ocean Cay MSC Marine Reserve are 3.474 de metri de coastă, apele cristaline şi o faună marină unică. Insula are unele dintre cele mai bune nisipuri de aragonit din lume şi, atunci când va fi terminată lucrarea, apele vor avea din nou corali frumoşi şi o viaṭă acvatică bogată. Aceasta va fi o destinaṭie exclusivă pentru clienṭii MSC Cruises, care vor experimenta cele mai bune din Caraibe”.

Un proiect cuprinzător de amenajare a teritoriului, ce include plantarea a mai mult de 80 de arbori, plante, flori şi arbuşti nativi din Caraibe pe insulă, redând astfel habitatul sau exuberant.

MSC Seaside şi celelalte nave ale MSC Cruises care operează în Caraibe vor face opriri regulate la Ocean Cay MSC Marine Reserve pe intinerariile lor începând cu noiembrie 2018.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply