Londra-Heathrow va interzice zborurile nocturne

Aeroportul Heathrow din Londra, cel mai aglomerat aeroport din Europa, intenţionează să interzică zborurile nocturne, în încercarea de a obţine aprobarea Guvernului bitranic de a construi o a treia pista; deşi a justificat, de asemenea, această decizie cu angajamentul său de a reduce poluarea şi zgomotul, pentru a evita un impact puternic asupra mediului pentru zona din apropierea lui Heathrow. În acest moment, va întârzia o oră aterizările programate în zori.

Aeroportul, care se aşteaptă să cunoască vara aceasta dacă va putea construi o a patra în viitor, în cazul în care acest lucru este decis de către Guvern.

Anul trecut, o comisie independentă a recomandat extinderea Heathrow cu o opţiune mai bună pentru a aborda creşterea traficului aerian în sud-estul Angliei, dar a impus restricţii dure datorită restricţiilor de mediu din cauza opoziţiei puternice faţă de construcţia pistei din partea rezidenţilor locului.

Londra-Heathrow va interzice zborurile nocturne

Londra-Heathrow va interzice zborurile nocturne

În acest sens, Heathrow a subliniat că se angajează să îndeplinească condiţiile, astfel încat se va întârzia ora de începere a aterizărilor, de la actuala 03:30 GMT la 4:30 GMT.

CEO-ul Heathrow Airport Holding, John Holland-Kaye, a spus miercuri că aeroportul poate crea un loc “mai curat şi mai silenţios”, constribuind la consolidarea economiei Regatului Unit.

Preşedintele grupului care se opune zgomotului al Heathrow HACAN ClearSkies, John Stewart, a recunoscut la rândul său, angajamentul aeroportului în ceea ce priveste zborurile de noapte, dar a considerat ca ora ar trebui extinsă la 5.00 GMT.

Noul primar al Londrei, laboristul Sadiq Khan, a promis în programul său electoral că se va opune construirii unei noi piste la Heathrow şi că este în favoarea extinderii Aeroportului Gatwick, considerând aceasta o alternativă “mai ieftină”.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply