Londra adaugă o nouă atracţie: cel mai mare tobogan din lume

Noua atracţie pentru turism: cel mai înalt şi mai lung tobogan din lume va fi deschis la Londra în primăvara anului viitor în Parcul Olimpic Regina Elisabeta. Turiştii se vor putea bucura de el la un cost de aproximativ cinci lire, aproximativ şapte euro.

S-a profitat de structura turnului de oţel Orbit, cea mai înaltă sculptură din Marea Britanie cu cei 114,5 metri de înălţime ai săi, pentru a construi toboganul în jurul său.

De pe cele două platforme de observare te poţi bucura de vederi de neegalat ale oraului de la est (se poate vedea până la 30 km în depărtare).

Maestrii designului şi ai artei contemporane Anish Kapoor şi Cecil Balmond au creat un turn cu o formă nouă care nu se ridică în linie dreaptă, ci sub forma de orbită; o linie continuă care se învârte în sus şi în jos peste ea însăşi.

Turnul Orbit, cea mai înaltă sculptură din Marea Britanie cu 114,5 metri înălţime.  #shu#

Turnul Orbit, cea mai înaltă sculptură din Marea Britanie cu 114,5 metri înălţime. Imagine Shutterstock.

Noul tobogan va da cinci ture înconjurând turnul şi apoi va cădea într-o întindere finală de 50 de metri, acumulând o lungime totală de 178 de metri, care va fi finalizată în aproximativ 40 de secunde, aşa cum informează administratorul parcului.

Tubul va fi de culoare roşie şi va avea părţi transparente pentru ca utilizatorii să poată avea o vedere unică a oraşului Londra.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply