Londra a primit 17,4 milioane de turişti străini în 2014

Londra a înregistrat un nou record de turişti internaţionali anul trecut, cu 17,4 milioane, cel mai mare număr din istoria sa şi cu 3,5% mai mult decât anul trecut, conform International Passenger Survey (IPS) realizată de Biroul său Naţional de Statistică. Importanta sa oferta culturală şi evenimentele sportive au determinat această creştere a călătorilor.

De la găzduirea Jocurilor Olimpice în 2012, numărul vizitatorilor străini a crescut semnificativ. În aceeaşi măsura, au crescut cheltuielile făcute în restaurante, hoteluri şi diverse atracţii ale oraşului. Anul trecut, acestea au generat 11.800 milioane de lire sterline, comparativ cu 11.500 milioane din 2013, cu 3% mai mult.

Marea Britanie a primit aproximativ 34,4 milioane de turişti internaţionali în 2014, cu 5,2% mai mult faţă de anul trecut, şi a generat cheltuieli de 21.800 milioane de euro, cu 2,8% mai mult. Şi jumătate din aceste călători au trecut prin Londra.

Turiştii care au vizitat capitala britanică se ridică la 58 de milioane anul trecut, adăugându-se vizitele de pe piaţa internă, cu 4% mai mulţi.

Biroul de turism evidenţiază creşterea mare de vizitatori înregistrată la expoziţiile militare, favorizată de sărbătorirea centenarului primului război mondial. Un total de 3,6 milioane de persoane au vizitat aceste facilităţi, cu 22% mai mult.

Londra are o bogată ofertă culturală. Imagine Shutterstock. #shu#

Londra are o bogată ofertă culturală. Imagine Shutterstock.

Autorităţile de turism ai oraşului se aşteapta să depăşească această cifra de vizitatori în 2015. Şi pentru aceasta au încredere în noile propuneri culturale, cu unele expoziţii de mare succes la nivel mondial, cum ar fi Goya sau designerul britanic Alexander McQueen.

De fapt, Gordon Innes, CEO al London & Partners, compania responsabilă de promovarea turistică a Londrei şi care gestionează Visit London, afirmă că acest oraş “continuă să atragă un număr record de vizitatori internaţionali, cu injecţia ulterioară de miliarde în economia capitalei în fiecare an”.

În plus, este de aşteptat ca creşterea numărului de vizitatori să continue şi în anul curent, atât din Marea Britanie cât şi din străinătate , datorită “evenimentelor legate de familia regală, cum ar fi naşterea prinţesei Charlotte, principalele atracţii din Londra şi oferta sa culturală“, spune el.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply