Locuri din lume pe care NU le poṭi vizita

Daily Planet a publicat o listă cu 16 locuri din lume care nu pot fi vizitate, “nici cu bani nici cu iubire”, asigură ei. Acestea sunt locuri de înaltă securitate, care păstrează mari secrete sau pur şi simplu din “motive ciudate” nu po fi vizitate iar, uneori, nici să te apropii de ele. 

Aceasta este lista pe care o oferă Daily Planet:

Bohemian Grove, California

Ca şi cum ar fi scos dintr-un thriller de cult, Bohemian Grove este o fermă rurală de 2.700 de ari  (11 kilometri pătraṭi) undeva în Monte Rio, California. Proprietatea este un “club de artă” cu sediul în San Francisco şi numit “Bohemian Club”. În fiecare vară, potrivit Daily Planet, clubul găzduieşte o “tabără” sau stage de două sau trei săptămâni în pădure pentru “cei mai puternici bărbaṭi din lume”.

Bohemian Grove, California.

Bohemian Grove, California

Cupola în care se păstrează reṭeta de Coca-Cola 

Coca-Cola şi-a păstrat misterioasa reṭetă în secret timp de peste 125 de ani, presupunăndu-se că în acest seif. Cu toate acestea, de ceva vreme, compania permite intrarea în cupola persoanelor care plătesc pentru a o vedea… tocmai din acest motiv, se crede că reṭeta pentru a prepara cea mai populară băutură din lume este foarte, foarte departe de acest loc, într-un loc secret în care au acces doar două persoane…

Cupula în care se păstra, până acum, formula secretă a Coca-Cola.

Cupula în care se păstra, până acum, formula secretă a Coca-Cola.

Peştera din Lascaux, Franṭa

Situată în sud-vestul Franṭei, Lascaux nu este doar o peşteră, este un complex de cavităṭi care conṭin picturi paleolitice care au o vechime de peste 17.500. În momentul de faṭă peşterile sunt închise pentru a garanta conservarea artei rupestre, deşi se poate vizita o reproducere.

Cueva de Lascaux, Francia.

Metroul -2 din Moscova

Rusia este plină de secrete… în filme şi în viaṭa reală. Metroul -2 din Moscova este un sistem secret de transport subteran care funcṭionează în paralel cu reṭeaua publică de metrou a capitalei. A fost construită de Stalin în timpul celui de-al doilea război mondial şi a fost numită în cod, de către organizaṭia de informaṭii ruse (KGB), D-6. Nici în ziua de azi, ruşii nu au confirmat nici negat existenṭa acestei reṭele subterane, care ar permite legătura între Kremlin, sediul Serviciului Federal de Securitate al Federaṭiei Ruse, aeroporul guvernamental şi oraşul-buncar Ramenki, situat la mai mult de doi kilometri adâncime în inima Moscovei.

Metroul -2 din Moscova

Metroul -2 din Moscova.

Room 39 sau Buro 39, Coreea de Nord

Aşa se numeşte o casă secretă situată undeva în Coreea de Nord, o organizaṭie secretă al cărei unic scop este să găsească o modalitate de a obṭine valută pentru Kim Jong-un. A fost creată în 1970 şi ar fi conducerea aşa-numitei “economii a curṭii” din Coreea de Nord. Se crede că organizaṭia ar avea un total de 20 de conturi în Elveṭia şi China şi misiunea sa este de a obṭine valută, nu neapărat în mod legal… de fapt, ea a fost relaṭionată cu traficul de droguri şi arme grele. Organizaṭia ar avea peste 130 de societăṭi comerciale sub juridiscṭia sa, controlate de liderul ṭării. Se zvoneşte că “intrarea” organizaṭiei se află în clădirea Partidului Muncitorilor din Phenian.

 Clădirea Partidului Muncitorilor, din Pyongyang.

Clădirea Partidului Muncitorilor, din Pyongyang.

Mezhgorye, Rusia

Este cea mai mare bază de rachete nucleare din Rusia. Este protejată de doua batalioane de oameni cu arme grele, care nu permit nimănui să se apropie de la o distanṭă destul de mare. Se spune că găzduieşte rachete balistice automate care pot fi activate de la distanṭă în cazul unui atac nuclear, care ar putea fi detectat de senzori seismici, de lumină şi de presiune. Astfel, ar fi dificil pentru cineva să distrugă baza Mezhgorye fără a declanşa un conflict nuclear.

Baza rusă din Mezhgorye

Baza rusă din Mezhgorye

Clubul exclusivist Disney Club 33, California

Nici vizitatorii, nici personalul care lucrează în numeroasele Disneylanduri din lume pot intra în acest loc, aflat desigur în Disneyland, California. Este vorba de un club exclusivist care permite intrarea doar membrilor săi, printre care mai mulṭi preşedinṭi americani, mari oameni de afaceri şi manageri, actori hollywoodieni… dar există o speranṭă: să devii prieten cu unii dintre ei, deoarece membrii pot introduce invitaṭi de-ai lor. Se pare că Walt Disney era mason şi în Masonerie 33 este cel mai înalt grad, el a creat acest loc pentru ca investitorii şi partenerii companiei să aibă un loc privat, VIP, pentru a se întâlni.

Disney Club 33, club exclusivist.

Disney Club 33, club exclusivist.

Zona 51

Acesta este cel mai clasificat şi secret spaṭiu din SUA. Locaṭia exactă este necunoscută, deşi zvonurile indică spre Nevada. Aceasta este o bază militară care ar avea misiunea de cercetare şi dezvoltarea de avioane şi armament experimental. Guvernul american nu recunoaşte existenṭa acestui teritoriu nici în ṭară, nici într-un alt loc din lume. Tocmai ca urmare a acestei negări, Zona 51 a fost relaṭionată de imaginaṭia populară cu analize şi investigaṭii secrete ale OZN-urilor şi extrateriştilor.

Zona 51.

Zona 51.

Google Data Center, Carolina de Sud

Google este atât de puternic în această lume că, potrivit Daily Planet, reprezentanṭii săi s-au întâlnit cu preşedintele Barack Obama de 427 de ori. Google este cel mai vizitat site din lume şi controlează unele dintre cele mai mari afaceri online: Youtube, Google Play Store, Gmail, Adsense, printre multe altele. Acolo sunt salvate trilioane şi trilioane de date de la oameni din întreaga lume.

Centrul de date Google, din Carolina de Sud, SUA.

Centrul de date Google, din Carolina de Sud, SUA.

Biserica Sfânta Maria din Sion, Etiopia

Situată în Aksum, Etiopia, această biserică coptă va găzdui unul dintre cele mai importante obiecte care apar în Biblie: Chivoul Legământului, care ar fi fost dusă acolo de regele Menelik I, fiul lui Solomon.

Sfânta Maria din Sion, Etiopia

Sfânta Maria din Sion, Etiopia

Alte locuri misterioase şi secrete

 

Arhivele secrete ale Vaticanului

Nu este doar o bibliotecă veche… este biblioteca Vaticanului. Numai câṭiva oameni consacraṭi au acces sub boltele sale… dar dacă cineva are nevoie să citească una dintre aceste cărṭi, ale cărui proprietar este papa, poate primi manuscrisul prin e-mail.

 

Pine Gap, Australia

Este o bază de sateliṭi în partea centrală a Australiei şi ar fi echivalentul australian a aşa-numitei “Zona 51” din SUA. Aceasta este gestionată de guvernul australian şi de CIA. Este o zonă în afara spaṭiului aerian care controlează sateliṭii spioni ai Statelor Unite, care trec printr-o treime a planetei: China, Rusia asiatică şi Orientul Mijlociu. Se pare că zona centrală din Australia a fost aleasă pentru această bază de sateliṭi pentru că este foarte departe de mare, nu poate fi interceptată de bărci spion.

 

RAF Minworth, baza Air Force din Harrogate , North Yorkshire (Anglia)

Este un complex ciudat de clădiri, unele cu forma de cupolă, care oferă sprijin în comunicaṭii şi informaṭii atât Regatului Unit cât şi Statelor Unite. Baza este atât de extinsă încât a fost calificată drept cea mai mare staṭie de monitorizare electronică din lume. Bilele mari albe care se pot distinge sunt presupuse legături cu sateliṭii dintr-un sistem numit Echelon, o reṭea ultra-secretă utilizată pentru a intercepta comunicaṭii private şi comerciale. Acestea sunt sateliṭi de comunicaṭii utilizaṭi pentru a detecta terorişti, e-mailuri suspecte şi chestiuni precum Panama Papers, potrivit publicaṭiei.

Reportajul Daily Planet mai vorbeşte şi despre alte trei locuri: Snake Island (Brazilia, interzisă pentru că găzduieşte o specie de şarpe mortal), Jiangsu National Security Museum (China, numai chinezii au acces), şi White’s Gentlemen Club, în Londra (în care, după cum îi spune numele, intră doar cavalerii albi).

 

Sursă: hosteltur.com

 

 

 

Leave a Reply