Leonardo DiCaprio va construi un resort ecologic pe o insulă privată din Belize

Actorul Leonardo DiCaprio lucrează la construirea un complex turistic exclusivist pe o insulă deşertă din Belize, în America Centrală, un proiect care îşi propune combinarea hotelăriei cu ecologia şi recuperarea naturii din zonă.

“Obiectivul principal este de a face ceva pentru a schimba lumea“, a spus DiCaprio într-un interviu publicat de The New York Times, în care a asigurat că încearcă să creeze ceva “revoluţionar în mişcarea de mediu”.

Actorul, care a demonstrat angajamentul său cu mediul prin numeroase iniţiative şi care este Mesager al Păcii al ONU pentru schimbările climatice, a achiziţionat acum un deceniu insula de corali Blackadore, o mică insulă nelocuită din largul coastelor ţării Belize.

“Era ca raiul pe pământ”, a spus DiCaprio despre zona, care cu toate acestea în ultimul deceniu a suferit daune importante pentru mediu din cauza activităţii umane, potrivit ziarului.

Leonardo DiCaprio va construi un resort ecologic pe o insulă privată din Belize

Starul filmului titanic, care a cumpărat împreună cu un partener insula pentru US$ 1,75 de milioane (1,59 milioane de euro), a petrecut ultimii ani căutând dezvoltatorul adecvat pentru a realiza proiectul.

În cele din urmă, DiCaprio şi-a unit forţele cu Paul Sciall, un om de afaceri din New York, plănuieşte să deschidă în insulă o staţiune de lux în 2018.

Printre altele, este de aşteptat ca unităţile de cazare turistice pe insula de corali să fie construite pe o platformă imensă pe apă, sub care vor fi instalate recife artificiale pentru a oferi adăpost pentru speciile marine.

În plus, va fi replentată vegetaţie specifică zonei şi se va încerca să se ajute la conservarea mai multor specii animale, în timp ce o echipă de experţi va supraveghea în fiecare moment impactul asupra mediului al complexului hotelier.

“Scopul meu a fost întotdeauna faptul că dorea să creeze ceva nu numai ecologic, dar şi de restaurare. O dovadă că este posibil”, a explicat interpretul.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply