Leo, robotul care îţi cară bagajele (video)

Leo este un robot pentru gestionarea bagajelor, cu o propulsie complet autonomă, care face check-in-ul, imprimă etichetele şi transportă până la două bagaje cu o greutate maximă de 32 kg. Are capacitatea de a se mobiliza într-un mediu de trafic mare cum este un aeroport şi a evita obstacolele, astfel încât tranzitul său prin instalaţii să nu cauzeze incidente sau ciocniri cu obiecte sau persoane.

Leo, numit aşa după inventatorul şi inginerul din epoca Renaşterii italiene Leonardo da Vinci, care a construit ceea ce este acum cunoscut ca primul robot din lume, se oferă să ajute pasagerii atunci când aceştia se apropie de clădirea terminalului.

Procesul începe atunci când pasagerii ating interfaţa scanerului de livrare a bagajului Scan & Fly a lui Leo ce deschide uşile unui compartiment pentru a plasa bagajele în interiorul său. Apoi pasagerii scanează cardurile lor de îmbarcare şi obţin etichetele imprimate pentru identificarea bagajelor, compartimentul se închide şi Leo arată poarta de îmbarcare şi hora de plecare a zborului, precum şi alte informaţii de interes. Leo transferă bagajele direct la biroul corespunzător. Porţile robotului pot fi redeschise doar de către operatorul bagajului din aeroport. În video, îl puteţi vedea pe Leo în acţiune.

Inovatorul robot oferă o viziune de cum va fi în viitor gestiunea bagajelor complet automatizate, prin utilizarea roboticii şi a inteligenţei artificiale pentru confortul total al pasagerului, în timp ce va elimina cozile stresante şi cărucioarele pentru a dispune mai mult spaţiu pentru numărul tot mai mare de utilizatori.

Leo, care a fost construit de BlueBotics pentru SITA, este acum testat în terminalul 1 al Aeroportului din Ginebra şi a fost prezentat de către consultantul tehnologic la a 17-a editie a Air Transport IT Summit.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply