Shadow

Un lanț britanic, cu probleme în găsirea de angajați din cauza Brexitului

Grupul britanic de hoteluri de lux Millenium & Copthorne Hotels plc a profitat de prezentarea bilanțului ultimului său an fiscal pentru a da alarma. Hotelurile sale din Londra au probleme cu angajarea de muncitori din Uniunea Europeană din cauza Brexitului

 

Compania, care este listată pe Bursa de Valori din Londra, a lansat o declarație în care avertizează că „preocupările legate de Brexit au afectat hotelurile grupului din Regatul Unit, în special din Londra, unde unitățile de cazare au început să aibă dificultăți să angajeze muncitori din Uniunea Europeană, care reprezintă în prezent mai mult de jumătate din forța de muncă din Londra„. 

 

Grupul are 139 de hoteluri în întreaga lume cu 40.323 de camere. Dintre acestea, șapte sunt în Londra cu 2.266 de camere, deși șase funcționează în prezent. 

Millenium Hotel London Knightsbridge, unul dintre cele șapte hoteluri ale grupului în Londra.
Millenium Hotel London Knightsbridge, unul dintre cele șapte hoteluri ale grupului în Londra.

 

Dar Brexitul nu este singura problemă cu care se confruntă compania. De asemenea, avertizează că creșterea salariului minim care a intrat în vigoare în 2018 a adus mai multă presiune la creșterea costurilor grupului. 

 

Președintele companiei, Kwek Leng Beng, amintește că „industria hotelieră a făcut față anului 2018 cu vântul împotrivă ca urmare a diferitelor probleme politice și economice internaționale, multe dintre ele urmând să continue ăn acest an, cum ar fi războiul comercial dintre China și Statele Unite, Brexit sau creșterea salariului minim în multe țări”. 

 

Leng Beng menționează alte „provocări”, cum ar fi „lipsa de profesioniști specializați, de la bază la cele mai înalte poziții de conducere, care este intensificată de construcția multor hoteluri noi din întreaga lume”.

 

La aceasta, președintele adaugă „creșterea platformei Airbnb și a locuințelor de utilizare turistică”. 

Adevărul este că anul 2018 nu a fost foarte fructuos pentru grup. Profitul înainte de impozitare a scăzut cu aproape 28%, până la 106 milioane de lire sterline (121 milioane de euro); cifra de afaceri a scăzut cu 1,1% la 997 milioane de lire sterline (1.138 milioane de euro), iar veniturile pe cameră disponibilă RevPar au scazut cu 1,5% ajungând la 81,57 lire sterline (93,1 euro).

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.