Kuoni iasă din afacerea de turoperare

Kuoni Group a decis să pună în vânzare întreaga sa activitate de turoperare atât în Europa cât şi în Asia pentru a se concentra pe segmentul de servicii globale de distribuţie.

Mai exact, grupul a explicat ieri că ieşirea sa din afacerea de turoperare include diviziile sale din ElveţiaMarea BritanieBeneluxHong KongChinaIndia şi ţările nordice.

Această mişcare va afecta aproximativ 3.800 de angajaţi şi acest domeniu de activitate a generat venituri de 2.200 milioane de franci elveţieni (1.800 milioane de euro) în 2014. Grupul afirmă că “este ferm convins că afacerea de outgoing poate fi mai bine dezvoltată sub alţi propietari, profitând de pârghiile potenţiale şi de punctele forte specifice locale”.

Kuoni iasă din afacerea de turoperare

Kuoni asigură că va depune eforturi pentru a asigura continuitatea afacerilor existente în locaţiile sale actuale şi continuitatea la locul de muncă al angajaţilor. De asemenea, asigură că această tranzacţie nu va afecta nici clienţii nici rezervările existente.

După vânzarea diviziilor sale de turoperare, Kuoni Group va rămâne împărtit în trei divizii, Global Travel Distribution (GDT), Global Travel Services (GTS) şi VFS Global. Grupul consideră că această concentrare în care se află în prezent afacerea sa de baza, reprezentând 60% din veniturile sale, îi va permite să crească în continuare.

În decembrie 2012, grupul elveţian anunţă deja prima fază de vânzare a acestei părţi din afacere în Spania, Rusia şi Olanda. În cazul Spaniei, echipa de management condusă de Carlos López a ajuns la un acord acum doi ani cu compania mamă elveţiană pentru a menţine activitatea Kuoni Spania, contrar cu ce s-a întâmplat în Belgia, unde a închis, în timp ce a găsit cumpărător în Rusia şi Olanda.

 

 

Sursă: hosteltur.com

2 comments

  1. […] Compania dnata, aparţinând Emirates Group, este unul dintre pretendenţii care doresc să preia afacerea de turoperare pe care Kuoni Group a pus-o în vânzare, aşa cum am informat la 15 ianuarie în ştirea Kuoni iasă din afacerea de turoperare. […]

  2. […] cum am informat pe 15 ianuarie Kuoni iasă din afacerea de turoperare, grupul a decis să pună în vânzare întreaga sa de afacere atât în Europa cât şi în Asia […]

Leave a Reply