Kenya scade TVA-ul şi taxele de aterizare pentru a încuraja turismul după atentate

Comunicat de presă emis de Biroul de Turism al Kenyei

Ca urmare a atacurilor împotriva oraşelor Nairobi şi Mombasa în utlimele săptămâni, ceea ce a dus la descurajarea turiştilor străini să călătorească în Kenya, Agenţia de Turism din Kenya a lansat un nou plan de recuperare în scopul de a îmbunătăţi imaginea destinaţiei în principalele sale pieţe emitente.

Preşedintele Kenyei şi-a exprimat dorinţa şi intenţia de a ajuta industria turimsului, un pilon al economiei kenyene. În cea mai recentă declaraţie a sa, Uhuru Kenyatta a spus că scopul său era de a aduce din nou turismul din Kenya pe un trend pozitiv, revenind la creşterea stabilă între anii 2001 şi 2007.

Turismul este unul dintre cele mai importante sectoare economice ale ţării şi pentru a încuraja turismul, Presedintele Kenyei, în strânsă colaborare cu Ministrul Afacerilor Externe al Africii de Est, Comerţului şi Turismului, precum şi cu specialişti din industrie au stabilit următoarele măsuri de urgenţă:

1. Începând cu 29 mai 2014, bilele de avion vândute de specialiştii de turism sunt scutite de TVA, scopul companiilor este acela de a fi mai comptetitive cu o promovare a biletelor de avion la un cost mai mic.

2. Creşterea impozitelor de la intrarea în parcurile “premium”, care a intrat în vigoare în iunie 2013, a fost redusă: preţul care era înainte de $90, este acum de $80 pentru vizitatorii parcului. Această scădere este aplicată următoarelor parcuri: Parcul Amboseli şi Parcul Nakuru.

3. Pentru a încuraja zborurile spre Mombasa sau Malindi, guvernul Kenyei a redus taxele de aeroport (drepturile de aterizare) cu 40% pentru aeroportul internaţional din Mombasa şi 10% pentru aeroportul din Malindi.

4. Guvernul Kenyei a alocat fonduri speciale pentru a adapta pistelor aeroportului din Malandi la standardele internaţionale, în scopul de a permite ca aeronavele cu cea mai mare capacitate pot ateriza direct în Malandi, situat pe coasta de nord a Kenyei.

Sursă: hosteltur.com

One comment

  1. […] Vezi, de asemenea, ştirea Kenya scade TVA-ul şi taxele de aterizare pentru a încuraja turismul după atentate. […]

Leave a Reply