Japonia va avea primul hotel gestionat de roboţi

În luna iulie va deschide în Japonia primul hotel gestionat în mare parte de roboţiHenn-na Hotel, care va integrat în parcul tematic Huis Ten, din Nagasaki.

Hotelu, care va avea 72 de camere, va avea androizi care vor acţiona ca recepţionişti, butoane sau menajare. Acesta va avea angajati doar zece oameni.

Japonia va avea primul hotel gestionat de roboţi

90% din personalul vor fi roboţi, cu un aspect foarte uman, care potrivit companiei va trata foarte frumos clientul şi va permite ajustarea de preţuri. Compania intenţionează să extindă modelul pentru a ajunge la 1.000 de hoteluri din acest tip în întreaga lume.

În plus, tehnologia este prezentă în toate zonele hotelului. Camerele vor fi deschise de către un sistem de recunoaştere facială, şi vor avea, de asemenea, un mecanism alternativ de aer condiţionat pe baza de radiaţii care monitorizează temperatura corporală a clientului.

Japonia va avea primul hotel gestionat de roboţi

Aşa cum am informat în articolul Robots: cum vor schimba roboţii viitorul hotelului, industria hotelieră este foarte interesată de utilizarea acestei tehnologii.

De fapt, Starwood Hotels & Resorts Worldwide a introdus un robot într-un din hotelurile sale vara trecută, aşa cum am informat în stirea Un robot intră în echipa hotelului Aloft Copertino.

 

Sursă: hosteltur.com

 

One comment

  1. […] ca pioner în industria electronică şi robotică şi, aşa cum am informat în ştirea Japonia va avea primul hotel gestionat de roboţi, ea este şi prima ţară care deschide un hotel gestionat de roboţi. Tocmai a fost inaugurat […]

Leave a Reply