Japonia legalizează cazinourile

Legea de deschidere a cazinourilor în Japonia a intrat în vigoare în ultima săptămâna a lunii decembrie în această ţară asiatică, în care până acum interzicerea jocurilor de noroc impiedică crearea unor astfel de localuri. 

 

Noua norma care a fost promovat de Partidul Liberal Democrat (PLD) al primului ministru Shinzo Abe în ciuda respingerii copleşitoare a opoziţiei va permite de acum jocurile de noroc în cazinourile situate în “resorts”, cum ar fi hoteluri sau staţiuni de leisure. 

 

Criticii legii cred că deschiderea de cazinouri ar putea reactiva problema jocului patologic de noroc în Japonia şi pune în pericol siguranţă publică…

Japonia legalizează cazinourile

 

Ca urmare a intrării în vigoare a legii, guvernul japonez va extinde legislaţia necesară pentru punerea în aplicare a normei, precum şi regulamentul pentru a face faţă problemelor legate de aceste complexe, inclusiv modalităţi de prevenire a dependenţei de jocurile de noroc şi afacerea crimei organizate, potrivit publicaţiei Efe.

 

Legea Japoniei interzice în mod general pariurile şi jocurile de noroc, dar se permit anumite excepţii pentru cursele de cai şi anumite sporturi cu motor şi pentru loteriile gestionate de autorităţile locale. 

 

Legalizarea cazinourile are drept scop a atrage mai mulţi vizitatori străini şi a încuraja cheltuielile acestora în Japonia, în contextul altor măsuri de promovare a turismului având ca perspectivă Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply