Shadow

ITB își anulează ediția în format fizic din cauza amenințării Omicron

Omicron, noua variantă a COVID-19, a frustrat optimismul organizatorilor târgului ITB de la Berlin. Evenimentul, care urma să aibă loc în perioada 9-13 martie 2022, a fost din nou anulat personal din cauza amenințării acestei noi descedențe a coronavirusului. „Cu mare regret, trebuie să vă informăm astăzi că ediția cu prezență fizică a ITB Berlin 2022 nu va avea loc așa cum a fost planificat inițial”, a explicat organizația pe site-ul său. „Desigur, examinăm posibilitatea amânării ITB Berlin până în vară. Cu toate acestea, după consultarea cu partenerii noștri, am decis să păstrăm datele la începutul lunii martie. Acestea sunt importante pentru industria turismului, deoarece lunile de vară sunt perioada principală pentru operațiuni de călătorie și turism”, a amintit Martin Eckning, CEO-ul Messe Berlin. 

„Regretăm profund această situație. Problema este lipsa de securitate în planificarea expozanților și vizitatorilor”, a detaliat directorul ITB, David Reutz. „Nimeni nu poate spune în acest moment cum se va dezvolta criza coronavirusului”, a confirmat el, potrivit Fvw.

Deși în urmă cu doar câteva săptămâni, încă mai exista speranța că ITB ar putea avea loc la Berlin, cu restricțiile stricte de acces impuse de guvernul german în fața ratelor mari de incidență a virusului, a amenințării noii variante omicron și normelor de călătorie mai dure din mai multe țări, organizatorii au decis în cele din urmă să anuleze evenimentul.

Ediția în format fizic a ITB s-a anulat din nou.

„Din cauza evenimentelor și restricțiilor recente ca urmare a pandemiei de coronavirus, Messe Berlin nu poate garanta expozanților și partenerilor săi securitatea de planificare necesară pentru organizarea personală a unui ITB cu prezența fizică la începutul lui martie”, a spus organizația.

„Am făcut tot posibilul pentru a face posibilă reorganizarea târgului ITB Berlin ca un eveniment cu prezență fizică în capitala Germaniei. În special în aceste vremuri, industria are nevoie de îndrumare, inspirație și dialog”, a subliniat el.


În pofida anulării ediției cu prezență fizică, ca și anul trecut, evenimentul se va desfășura din nou în format digital. Evenimentele vor fi difuzate în perioada 9-11 martie 2022.

„Deși târgul față în față nu va fi posibil, bineînțeles că trebuie să avem o discuție substanțială despre viitorul industriei”, a apărat Ruetz.

Astfel, tema principală a congresului va fi reziliența: Cum poate industria să devină mai rezistentă la crize? Cum ne putem pregăti mai bine pentru viitoare pandemii sau evenimente la fel de grave? Acestea sunt câteva dintre problemele care vor fi abordate, a subliniat el. Totodată, pe 17 martie va fi sărbătorită așa-numita Digital Business Day. Cu toate acestea, nu vor exista standuri virtuale de expoziție anul viitor.

La rândul său, Martin Ecknig, CEO al Messe Berlin, a influențat decizia de a nu amâna evenimente. „Datele anuale ale ITB Berlin sunt alese strategic, deoarece majoritatea clienților noștri fac afaceri acum sau în jurul lunii martie”, a insistat el.

În acest sens, a informat că organizația consolidează elementele digitale ale ITB Berlin la Convenția ITB Berlin și Digital Business Day.

„Facem tot posibilul pentru a sprijini industria turismului foarte afectată de pandemie și în 2022 planificăm o serie de servicii și evenimente suplimentare în formate virtuale și fizice „, a indicat el. 

Revenirea la târgul cu prezență fizică în 2023

Astfel, ITB informează că în martie 2023, evenimentul va reveni în sfârșit personal. De reținut că în acest 2021 târgul s-a desfășurat doar în format virtual din cauza situației dificile a pandemiei. Tot în 2020, evenimentul a fost anulat din cauza amenințării virusului.

Mai multe informații despre ITB

– ITB Berlin 2021 va avea loc doar în format virtual

– ITB Berlin a fost anulat

Anulari ale mai multor târguri

Dar ITB Berlin nu este singurul eveniment mare care este anulat în Germania după ce infecțiile din acest al patrulea val s-au agravat. Green Week 2021 a fost primul târg comercial important din Berlin care a fost anulat la sfârșitul lunii noiembrie. Cea mai mare vitrină din lume pentru agricultură și industria alimentară a fost programată să se deschidă pe 21 ianuarie timp de zece zile.

Totodată, a fost anulat și târgul de turism din Hamburg, în timp ce suspendarea CTM-ului de la Stuttgart este programată să fie anunțată și ea în curând.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.