Italia, țara cu cea mai mare preferință pentru vacanțele active

45% dintre italieni aleg un turism mai activ în care să fie posibil să faci și să vezi multe lucruri, un procent care plasează țara pe primul loc în rândul celor 17 analizate de firma de consultanță GfK în raportul global Vacation Preferences.. Italia este urmată de Franța (44%), Spania (43%), iar pe a patra și cincea poziție se află Mexic și Canada, ambele cu 41%.

În conformitate cu rezultatele globale, 59% optează pentru o vacanță de relaxare și liniște, în timp ce 35% aleg mai multă activitate. În această comparație nu există diferențe mari de preferință în funcție de gen. 60% dintre bărbați sunt mai înclinați să aleagă relaxarea, comparativ cu 58% dintre femei. În ceea ce privește vacanțele cu o activitatea mai mare, atât bărbații cât și femeile sunt la egalitate cu 35% pentru ambii.

Imagini pentru active holidays

 

Totuși, există o variație mai mare în rândul grupurilor de vârstă. Tinerii între 15 și 19 ani sunt înclinați spre vacanțe mai active, 43% dintre respondenți, deși aproximativ jumătate dintre aceștia aleg liniștea (51%).

Odată cu creșterea vârstei, crește și procentul celor care preferă vacanțele într-un mod mai relaxat. Grupul cu vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani are cel mai mare procent dintre toți (64%), chiar și peste grupurile de 50-59 și cei peste 60, care au obținut 60% și 57%, respectiv.

Prezența copiilor în familie înclină balanța către vacanțe mai liniștite, mai ales în rândul celor cu copii sub 12 ani, unde procentele ajung la 62%. Doar 35% dintre aceste familii optează pentru mai multa activitate, o cifră care atinge 39% atunci când există adolescenți.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply