Shadow

Italia reintroduce testul pentru toți călătorii din UE

Italia reintroduce obligația de a prezenta un test negativ pentru coronavirus tuturor călătorilor care sosesc din Uniunea Europeană, potrivit unei ordonanțe semnate marți de ministrul Sănătății Robert Speranza. Regula va rămâne în vigoare în perioada 16 decembrie – 31 ianuarie pentru a proteja Crăciunul și într-un moment în care pandemia este în creștere, cu aproximativ 20.000 de noi infecții în fiecare zi. Cei nevaccinați pe lângă test trebuie să respecte o carantină de cinci zile, conform documentului. 

 

Până în prezent, pentru a intra în Italia din UE, era necesar doar certificatul sanitar din care rezulta dacă ești vaccinat, ai trecut prin boală sau ai testul negativ, dar acum această ultimă cerință este obligatorie pentru toți călătorii. 

 

Testul Covid-19 a fost obligatoriu pentru a ajunge în Italia din majoritatea țărilor non-UE, cum ar fi Statele Unite, Arabia Saudită, Japonia, Regatul Unit, Chile, Uruguay, Israel sau Coreea de Sud, în timp ce intrarea este interzisă pentru cei care au fost în ultimele paișprezece zile în opt state africane. 

 

Acestea sunt Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbawe, Malawi, Mozambic, Namibia și Swaziland. 

 

Italia încearcă astfel să țină sub control infecțiile și noile tulpini, care au explodat în ultimele săptămâni. 

 

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, luni au fost confirmate 20.677 de noi infecții, ducând la 5.258.886 de persoane infectate de la începutul pandemiei, în februarie 2020. 

 

Pe de altă parte, s-au înregistrat 120 de decese, cifră nemaivăzută din 28 mai și care ridică numărul deceselor la 135.049 pe toată perioada de urgență. 

 

Pentru a face față virusului, guvernul italian i-a exclus pe cei nevaccinați din viața socială prin introducerea unei versiuni „întărite” a certificatului de sănătate, acordată doar celor vaccinați și vindecați și necesară pentru a intra la cinematograf, teatru, baruri și restaurante din toată țara până pe 15 ianuarie. 

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.