Shadow

Italia implementează certificatul verde pentru a intra în muzee și baruri

Italia a decis să introducă utilizarea certificatului verde digital pentru a avea acces la cultură, divertisment și wellness, având în vedere reapariția infecțiilor cu coronavirus în țară. Se așteaptă ca de vineri, 6 august, să fie necesară intrarea în muzee, teatre, stadioane de fotbal, piscine, spa-uri, săli de sport și parcuri tematice, precum și accesul în interiorul barurilor și restaurantelor. Italienii îl pot obține cu o singură doză de vaccin, însă turiștii trebuie să aibă schema de vaccinare completă. 

Imediat după ce Franța a anunțat același lucru, necesitatea de avea acces la cultură și agrement, Italia a decis să facă acest lucru și, extinzând utilizarea certificatului digital Covid la domeniul vieții sociale dincolo de călătoriile internaționale.

Pentru Italia, utilizarea certificatului ca poartă de acces către culturală, agrement și wellness este o modalitate prin care întreprinderile pot opera în condiții de siguranță în restul pandemiei. 

Danemarca a fost prima țară care a extins utilizarea certificatului digital și l-a implementat pentru restaurante, muzee și teatre. În acest fel, aceste spații sunt sigure și rămân deschise pentru cei vaccinați, dar în plus,  urmează schema certificatalui verde digital european, și pentru cei care certifică că s-au recuperat din boală sau că au avut un test recent și a fost negativ.

Photo by Gabriella Clare Marino on Unplash

Italia lansează utilizarea socială și culturală a certificatului verde începând cu 6 august. Este destinat să fie folosit pentru a intra în muzee, teatre, stadione de fotbal, piscine și spa-uri, săli de sport și parcuri tematice. De asemenea, va fi necesar pentru a avea acces în interiorul barurilor și restaurantelor, așa cum a anuntat joi guvernul italian.

Obiectivul principal al acestei măsuri este, pe lângă securitatea socială, să încurajeze vaccinarea tuturor grupelor de vârstă, în special a celor mai tineri, acum că varianta Delta se răspândește rapid în toată țara. „Fără vaccinare, va trebui să închidem totul din nou”, a spus premierul Mario Draghi atunci când a explicat măsurile italienilor. 

Certificatul, la fel ca în cazul călătoriilor internaționale și în toate țările UE, poate fi prezentat digital sau în format hârtie. În Italia, acesta certifică faptul că purtătorul a fost vaccinat cu cel puțin o doză de vaccin (AstraZeneca, Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson), a dat rezultate negative la un test efectuat în ultimele 48 de ore sau s-a recuperat din boală în ultimele șase luni.

Turiștii cu două doze

Turiștii care călătoresc din Italia din țările Uniunii Europene trebuie să prezinte certificatul verde digital la intrarea în țară, dar, de asemenea, începând de vineri, 6 august, îl vor putea folosi în vizitele lor turistice și în timpul liber, deși în cazul turiștilor, este o cerință ca aceștia să fie vaccinați cu două doze.

În acest moment, Italia are aproximativ 3.500 de cazuri de infecții noi zilnic, Rata pacienților cu coronavirus confirmați în ultimele 14 este de 47,89 la 100.000 de locuitori, o incidență cumulativă destul de scăzută în comparație cu cea a restului țărilor lumii, Aproximativ zece oameni mor pe zi.

Populația complet vaccinată este de 54,3% în acest moment și 71,8% au primit cel puțin o doză.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.