Iran face un nou pas pentru a stimula turismul

Iran va emite vize turistice valabile timp de trei luni în mod direct călătorilor care ajung în aeroporturile sale, aşa cum a informat vice-preşedintele şi directorul Organizaţiei de TurismMasud Soltanifar. Autorităţile din ţara intenţionează să stimuleze astfel sectorul după ridicarea sancţiunilor economice internaţionale.

În luna februarie, Iran a început pentru prima dată de la triunful Revoluţiei Islamice în 1979, să dea vize valabile timp de o lună în aroporturile ţării.

Noile vize de trei luni vor putea fi eliberate cetăţenilor din 190 de ţări, toate ţările din lume cu excepţia SUA, Marea Britanie, Afganistan, Bangladesh, Canada, Columbia,  India, Iraq, Israel, Iordania, Pakistan şi Somalia.

“Această măsură este luată pentru a satisface cererea tot mai mare de turişti străini din ultimii doi ani. Eliberarea vizelor constituie o parte importantă pentru turismul care ajunge în Iran şi Guvernul a luat considerare această eliberare pentru a ajuta turiştii străini”, a spus Soltanifar.

Iran face un nou pas pentru a stimula turismul

De asemenea, el a indicat că sunt în curs de desfăşurare negocieri pentru eliminarea cererii de viză pentru 28 de ţări, care se vor adăuga la cele 12, care în prezent nu au nevoie de viză pentru a intra în Iran.

După ridicarea sancţiunilor economice internaţionale pentru Iran, autorităţile sale au declarat hotărârea lor de a promova turismul, o activitate care a lipsit din ţară ani de zile, şi au început să ia măsuri pentru a determina o schimbare a opiniei publice mondiale  asupra acestui teritoriu.

În ultimele luni, s-a înregistrat o creştere remarcabilă a turismului internaţional în această ţară, care vine atras de marele sau trecut istoric, oraşele sale monumentale şi exotismul său.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply