Investiṭii de 22 mil. în noul terminal de croaziere de la Lisabona

Noul terminal de croazieră de la Lisabona este construit în Santa Apolonia, într-o zonă care oferă 1.450 de metri pentru a acoperi acest tip de navă. Aceasta va avea o investiṭie de 22 de milioane euro, a informat asociaṭia MedCruise

Proiectul este realizat de arhitectul portughez Carrilho Graƞa şi va adopta conceptul ‘friendly’, luând în considerare aspectele legate de confort, accesibilitate şi flexibilitate pentru serviciile oferite pasagerilor şi îmbarcaṭiunilor, în conformitate cu cererea de trafic actuală şi viitoare.

Portul de la Lisabona. Fotografie: Luis Miguel Correia.

Portul de la Lisabona. Fotografie: Luis Miguel Correia.

Noua infrastructură va îmbunătăṭi modul în care Lisabona primeşte călătorii şi navele, şi este construită de Lisbon Cruise Terminals (LCT), care a început în luna august 2014 şi va avea concesiunea timp de 35 de ani, până în 2049, după ce îi va fi desemnat serviciul public după un acord semnat cu Autoritatea Portului din Lisabona.

Este de aşteptat ca traficul actual de croazieră să se dubleze în Lisabona în următorii zece ani ajungând la 780.000 de pasageri şi va creşte la 1,5 milioane la sfârşitul concesiunii.

 

Sursă: hostelur.com

Leave a Reply