Întârzieri în aeroporturile din Paris din cauza controalelor puternice

Controalele de securitate puternice în cele două aeroporturi din Paris, Aeroportul Charles de Gaulle şi Aeroportul Paris-Orly, produc întârzieri în zborurile din capitală, deşi nu au loc anulări. Pe de altă parte, controlorii francezi au suspendat greva programată pentru marţea aceasta “având în vedere atrocitatea dramei”, pe care a trăit-o capitala franceză.

Valul de atentate din Paris din noaptea de 13 noiembrie, în care au murit cel putin 128 de persoane, a determinat Guvernul francez ca în primele ore ale zilei de sâmbătă să anunţe că încă 1.500 de soldaţi se vor alătura la cei 7.000 desfăşuraţi deja pe stradă şi, în special, în mijloacele de transport şi locaşurile de cult şi atracţii turistice. Turnul Eiffel nu a deschis sâmbăta aceasta şi va rămâne închis. Şi Galeriile Lafayettes au anunţat că vor închide. Zborurile in cele două aeroporturi principale din Paris funcţionează în mod normal şi nu sunt planificate anulări, dar s-a întărit vigilenţa.

Unele companii aeriene, cum ar fi easyJet sau Flybe, permit clienţilor care aveau zboruri spre Paris pentru weekend să le anuleze sau să facă modificări fără costuri în acest moment.

La răndul său, controlorii de trafic aerian francezi, care convocaseră o grevă pentru marţea viitoare, au anunţat sâmbătă că au decis să o anuleze “având în vedere atrocitatea dramei” care a afectat Parisul. Protestul fuseseră programate pentru a cere să aiba loc imediat negocieri cu privire la o politică de recrutare pentru următorii cinci ani, un acord cu privire la organizarea muncii şi evaluarea competenţelor profesionale, printre alte puncte. “Având în vedere atrocitatea dramei care tocmai a lovit Parisul şi regiunea sa, sindicatul majoritar al controlorilor de trafic aerian, SNCTA, suspendă anunţul de grevă”, a declarat acesta azi într-un nou comunicat.

Întârzieri în aeroporturile din Paris din cauza controalelor puternice

În tragedia de ieri-noapte de la Paris şi-au pierdut viaţa doi cetăţeni români, aşa cum a anunţat Preşedintele Klaus Iohannis într-un mesaj de condoleanţe transmis familiilor pe Facebook.

Grupul terorist Statul Islamic a revendicat seria de atentate, potrivit site-ului de monitorizare a informaţiei islamiste SITE, în înregistrări atât în limba arabă cât şi franceză. El a lansat anterior un video în care avertiza Franţa ca nu va trăi în pace atât timp cât va menţine colaborarea cu coaliţia anti-teroristă pe care o conduce Statele Unite, responsabilă de bombardamentele din Siria şi Irak. Clipul video, care nu include o dată şi nici nu reprezintă o revendicare directă a atentatelor de vineri de la Paris cuprinde cuvintele unui miliţian al Statului Islamic: “Cât timp veţi continua bombardarea nu veţi trăi în pace. Vă va fi teamă şi să mergeţi la piaţă”.

 

Surse: hosteltur.com  şi stiritvr.ro

Leave a Reply