Instagram va da prioritate conţinutului cel mai relevant

Instagram va da prioritate acelor conţinuturi pe care le consideră cele mai interesante pentru utilizator, în loc de a afişa toate imaginile şi videourile în ordine cronologică, aşa cum a fost cazul până acum.

Prin intermediul blogului său oficial, Instagram a anunţat introducerea unui algoritm pentru stilul pe care îl utilizează deja Facebook, care selectează şi afişează utilizatorilor săi doar conţinutul pe care îl consideră relevant.

Potrivit Instagram, “oamenii pierd în medie 70% din conţinutul din timeline-ul lor. Instagram delcară că pe măsură ce aplicaţia a crescut, este din ce în ce mai greu să ţii pasul cu toate fotografiile şi clipurile video care te interesează cu adevărat”.

Pentru a sorta şi selecta conţinuturile pe care fiecare utilizator le va vedea ca o prioritate, algoritmul va ţine cont de tipul de conţinut, relaţia utilizatorului cu Instagram, la începutul listei de actualizări vor fi afişate cele mai relevante publicaţii, iar restul vor rămâne jos, astfel încât tot conţinutul să fie accesibil, dar într-o ordine diferită.

Brandurile turistice care menţin profilurile pe aceasta reţea socială vor trebui să ia în considerare acest lucru, din moment ce interacţiunile dintre adepţii săi ar putea scădea.

Instagram va da prioritate conţinutului cel mai relevant

Instagram va da prioritate conţinutului cel mai relevant

Anuntul coincide cu publicarea studiului Quintly, care arată că interacţiunile între utilizatorii Instagram au scăzut cu 50% în 2015. Pentru unii experţi, această scădere poate fi asociată creşterii numărului de utilizatori şi a cantităţii de conţinut disponibil pe reţeaua socială.

În plus faţă de Facebook şi Instagram (aceasta din urmă este deţinuta de prima), şi Twitter a optat recent pentru acest model de distribuţie al conţinutului, o iniţiativă care nu a plăcut tuturor utilizatorilor, care au reacţionat cu hashtag-ul #RIPTwitter drept răspuns.

Noul algoritm Instagram va fi implementat în următoarele luni.

 

Sursă: hosteltur.com

 

 

 

Leave a Reply