Instabilitatea politică şi reglementările nefavorabile ar putea opri creşterea croazierelor în Europa

Creşterea instabilităţii politice în Europa sau iniţiativele nefavorabile de reglementare ar putea limita creşterea preconizată pentru sectorul croazierelor în următorii ani. Acest lucru a fost expus la noua ediţie a Forumului de Porturi şi Destinaţii al Asociaţiei Internaţionale de Linii de Croazieră (CLIA), primul eveniment organizat de comunitatea de Porturi şi Destinaţii, care a avut loc săptămâna trecută la Londra.

Forumul a coincis cu reuniunea Subcomisiei de Porturi şi Destinaţii a CLIA Europa în sediul Hill Dickinson, în oraşul Londra. Directorii de operaţiuni portuare şi dezvoltare a destinaţiilor liniilor de croazieră s-au întâlnit pentru a discuta provocările şi oportunitatile din porturile şi destinaţiile în care ajung navele. În plus, a fost discutată, de asemenea, reforma codului de vize al Uniunii Europene pentru spaţiul Schengen, care ar putea duce la o creştere impresionantă a numărului de vizitatori din străinăte în Europa.

Peste 100 de parteneri directori ai CLIA au participat la Forum, inclusiv porturi şi destinatii, operatori de turism şi agenţi portuari. Toţi au participat la dezbateri deschise cu mai mult de 20 de directori de linii de croazieră. Agenda a inclus sesiuni şi comisii în care au fost abordate o gamă largă de subiecte de actualitate pentru comunitatea de Porturi şi Destinaţii, cum ar fi capacitatea de desfăşurare europeană, infrastructura porturilor, instalaţiile de preluare a deşeurilor şi evoluţia rolului agenţilor portuari.

Instabilitatea politică şi reglementările nefavorabile ar putea opri creşterea croazierelor în Europa

Cei mai multi delegaţi şi-au exprimat optimismul pentru desfăşurarea europeană de nave de croazieră indicând faptul că aceasta va continua să se îmbunătăţească, dar au recunoscut că unele provocări, cum ar fi instabilitatea politică tot mai mare în Europa sau iniţiativele nefavorabile de reglementare ar putea limita creşterea viitoare.

Necesitatea de a îmbunătăţi şi extinde infrastructura portuară a croazierelor a fost evidenţiată, de asemenea, ca fiind una dintre provocările cheie pentru o creştere mai mare a industriei. În timp ce majoriatea delegaţilor au considerat această provocare în dimensiunile financiare şi de mediu, reprezentanţii autorităţilor portuare au subliniat importanţa de a înţelege mai bine nevoile operatorilor de croazieră pentru a găsi soluţii tangibile. La rândul lor, operatorii de croazieră au subliniat valoarea de lucra cu functionarii autorităţilor portuare cu ani lungi de experienţă şi care să înţeleagă perfect afacerea de croaziere.

Dezbaterile zilei s-au concentrat pe rolul agenţilor portuari, un subiect asupra căruia delegaţii au căzut de acord cu privire la faptul că importanţa lor nu va scădea în viitorul apropiat. Industria depinde încă în mare măsură de agentii portuari pentru multe servicii. Acest lucru este valabil mai ales când au loc evenimente neprevăzute.

“Cu acest eveniment, comunitatea de Porturi şi Destinaţii a CLIA a avut posibilitatea de a discuta probleme de o importanţă crucială pentru afacerea industriei de croazieră”, a subliniat Adam Sharp, Preşedintele Subcomisiei de Porturi şi Destinatii a CLIA Europa şi Directorul de Operaţiuni de Porturi şi Servicii al Porturilor Invitate în Europa de Nord, Orientul Mijlociu şi Africa pentru Royal Caribbean Ltd. “Reacţiile pe care le-am primit au fost fundamentale pentru elaborarea unui program pe măsură care se potriveşte intereselor şi afacerilor lor. Sperăm să putem oferi în continuare valoare membrilor programului CLIA Executive Partners.

“Evenimentul de astăzi ne-a permis să continuăm discuţiile în curs pe care operatorii de croaziere le poartă în continuare cu porturile şi destinaţiile în care vor ajunge bărcile lor”, afirmă Giora Israel, Preşedintele Comitetului Global de Porturi şi Destinatii al CLIA şi Vicepreşedinte Senior de Dezvoltare şi Operaţiuni al Grupului de Porturi Mondiale şi Dezvoltare de Destinaţii al Carnival Corporation. “Cu această nouă ediţie a Forumului de Porturi şi Destinaţii al CLIA sperăm că am făcut progrese în scopul nostru de a promova o mai bună înţelegere între toate părţile interesate pentru a face faţă provocărilor comune şi a putea profita împreună de oportunităţile comune”.

Urmatorul eveniment CLIA personalizat, de asemenea, pentru comunitatea sa, va fi Summitul de Porturi şi Destinaţii, care va avea loc în Tenerife la 20 septembrie, oraşul găzduind în acelaşi timp şi Seatrade Cruise Med.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply