Infographic: traficul aerian la nivel mondial va fi dublu în 20 de ani, cu Asia-Pacific lider

Cererea pentru traficul aerian va creşte în următoarele două decenii o medie anuală de 4,7%, dublu faţă de traficul mondial de pasageri de 2.900 milioane la sfârşitul anului 2013 la 6.700 milioane în 2032, impulsionat de nevoile de transferuri cu avionul în pieţele emergente, regiunea Asia-Pacific devenind lider mondial, în faţa Europei şi a Americii de Nord. De fapt, cererea va creşte în conformitate cu creşterea economiilor din aceste ţări.

Acest infographic dezvoltat de producătorul european de aeronave Airbus prezintă datele cele mai relevante din ultima sa prognoză globală a pieţei, în care estimează că aceste cerinţe de transport, la rândul lor, generează în industria transportului aerian o cerere de 29.220 de avioane noi de pasageri şi de marfă, în valoare de aproximativ 4,4 miliarde de dolari, dublând de asemenea flota aeriană la nivel mondial la aproape 36.560 de avioane, ţinând cont de înlocuirea aeronavelor vechi.

Aproximativ 10.400 de avioane noi vor înlocui pe cele vechi şi mai puţin eficiente în consumul de combustibil.

În ultimii 20 de ani, dimensiunea medie a aeronavelor a crescut cu 25% şi această tendinţa vor continua să crească. Avioanele mai mari, cum ar fi A380, vor permite o flexibilitate mai mare a capacităţii.

“Pentru 2032, Asia-Pacific va conduce lumea în traficul aerian, depăşind Europa şi America de Nord. Astăzi, în medie, a cincea parte din populaţia de pe pieţele emergente iau un zbor pe an. Pentru 2032, aceştia vor creşte la două treimi“, a afirmat directorul general al Clienţilor Airbus, John Leahy.

Infographic: trafic aerian la nivel mondial va fi dublu în 20 de ani, cu Asia-Pacific lider

Infographic: trafic aerian la nivel mondial va fi dublu în 20 de ani, cu Asia-Pacific lider

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply