Infographic: pieţe emitente top pentru destinaţiile europene

European Travel Commission (ETC), asociaţia care integrează birourile de turism din 33 de ţări, a publicat un infographic în care rezumă pieţele cele mai importante pieţe emitente pentru destinaţiile europene.

Astfel, graficele arată pieţele emitente care au contribuit cel mai mult la creşterea industriei turismului anul trecut, ieşind în evidenţă la această categorie Rusia, Marea Britanie, Statele Unite, China şi Germania.

De asemenea, sunt arătate cele mai importante opt pieţe ca mărime, care totalizează 50% din sosirile de turişti internaţionali în destinaţiile europeni. Vezi, de asemenea, Jumătate din turiştii pe care îi primeşte Europa provin din opt ţări.

Pentru perioada 2013-2016, ETC a estimat o creştere medie anuală de 3,8% a sosirilor de turişti în Europa. Aici se prevede că pieţele emitente lider vor fi Marea Britanie, Germania, şi Statele Unite, care vor reprezenta 27% din cerere.

O altă parte a infographic-ului împarte Europa pe zone geografice în funcţie de greutatea pe care o au principalele pieţe emitente în fiecare din ele.

Astfel, blocul de pieţe emitente format din Germania, Franţa şi Rusia rămâne cel mai important pentru destinaţiile din Europa de Est până în 2016.

Infographic: pieţe emitente de turism din Europa.

Infographic: pieţe emitente de turism din Europa.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply