Infographic: Cum utilizează tehnologia mobilă primele 50 de companii aeriene din lume?

Un studiu recent a dezvăluit că una din trei vizite la portalurile web de turism se face de pe dispozitivele mobile. Cu toate acestea, există încă o cantita mare de companii aeriene pe toate continentele care nu au încă un site web pentru dispozitivele mobile. Acest infographic, elaborat de 8 Million Stories şi pe care l-a publicat BlueSky, oferă o perspectivă cu privire la utilizarea tehnologiei mobile de către primele 50 de companii aeriene din lume şi Topul celor 11 companii din Marea Britanie şi Irlanda.

Nate Bucholz, şeful de unitate pentru industria aeronautică al Google Marea Britanie, spune că acesta este un domeniu vital: “Călătorii britanici caută zborurile lor prin intermediul dispozitivelor mobile în mod regulat şi este crucial pentu companiile aeriene să ofere pasagerii lor pasagerilor lor o mare experienţă in acest sens. Acele companii care urmează această tendintă a consumatorilor vor avea un avantaj competitiv clar”.

76% din primele 50 de companii aeriene din lume utilizează un portal mobil. Cu toate acestea, niciuna nu utilizează un Responsive Web Design, sau un design web adaptabil, o tehnică de programare care oferă o soluţie web care acoperă toate rezoluţiile de ecran pentru toate tipurile de dispozitive, care îmbunătăţeste experienţa de utilizare, spre deosebire de ceea ce se întâmplă, de exemplu, cu site-uri web cu o lăţime fixă atunci când sunt accesate de pe dispozitive mobile, evitând necesitatea de a dezvolta aplicaţii specifice pentru diferitele versiuni mobile. Aceasta este prima recomandare pentru dispozitive mobile pe care o face Google.

În prezent, doar o companie din Marea Britanie, Thomas Cook Airlines, utilizează responsive design.

Servicii de telefoane mobile

În ceea ce priveşte serviciile mobile au implementat deja în industria aeriană, 65% din primele 50 de companii aeriene utilizează tichetul de îmbarcare mobil şi 33 de companii din afara Topului 50, precum şi 55% din Topul 11 din Marea Britanie şi Irlanda.

Doar 14% din companiile aeriene utilizează passbook al Apple pentru a descărca tichetul de îmbarcare mobil şi doar unele companii aeriene tichetele mobile pe anumite rute.

Aplicaţii mobile

În ceea ce priveşte aplicaţiile mobile, la nivel global 41 de companii aeriene, 82% din Topul 50, au dezvoltat aplicaţii pentru Apple şi 34, 68% din Topul 50, aplicaţii pentru Android. În cazul companiilor britanice şi irlandeze, şapte, 64% din Topul 11, au aplicaţii pentru Apple şi cinci companii, 45% din Topul 11, pentru Android.

¿Cómo utilizan la tecnología móvil las 50 principales aerolíneas del mundo?

Cum utilizează tehnologia mobilă primele 50 de companii aeriene din lume?

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply