Infographic: Aviaţia în 2015, va înlocui tehnologia personalul din aeroport?

Acest infographic publicat de BlueSky dezvăluie rezultatele consultarii a sute de directori de Tehnologie şi Marketing ai companiilor aeriene şi aeroporturilor din întreaga lume despre perspectivele sale pentru aviaţie în 2015. Aceasta a fost axată în special pe priorităţile strategiilor de conectivitate în aviaţie şi principalele tendinţe în tehnologie a noii generaţii pentru a transforma experienţa pasagerilor transportului aerian.

Întrebări, cum ar fi sunt cei trei principali factori promotori în spatele unei aviaţii conectate, dacă tehnologia va înlocui personalul din aeroport, dacă tehnologia wearable este într-adevăr viitorul, sau în ceea ce priveşte priorităţile sale de investiţii sau, în mod contrar, principalele obstacole pentru adoptarea tehnologiei au fost unele dintre problemele ridicate.

Printre principalele motive pentru a fi o companie aeriană sau aeroport conectată, 82% dintre managerii intervievaţi a răspuns la îmbunătăţirea experienţei pasagerului, cu 69% la eficienţa operaţională şi cu 55%, generând venituri auxiliare (ancillary revenues).

Cu toate acestea, atât companiile aeriene cât şi aeroporturi încep drumul spre o conectivitate: 37% recunosc că se găsesc într-un stadiu timpuriu sau pilot. 27% o iau în considerare. 24%, se află în implementarea sa şi 11% se află într-un stadiu avansat de lansare şi de răspândire la scară largă.

Pe de altă parte, trei factori influenţează mai ales în descurajarea companiile să fie conectate în diferitele sale procese pentru a îmbunătăţi experienţa pasagerului şi a fi mai eficienţi: 55%, bugetul; 54% provocările juridice şi 48% restricţiile de reglementare.

La întrebarea dacă tehnologia va înlocui personalul aeroportului, având în vedere self-service-ul în check-in-ul şi livrare automatică de bagaje, alerte în timp real şi chiar roboţi pentru a ajuta clientul (Ştire video: un robot cu cap de iPad oferă asistenţă pasagerilor într-un aeroport), printre altele, 15% a spus DA şi 16% a răspuns NU, dar peste 68% cred că o va face parţial.

Restul rezultatelor este la vedere:

Infographic: Aviaţia în 2015, va înlocui tehnologia personalul din aeroport

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply