Shadow

Industria transportului aerian solicită flexibilitate în sloturi pentru vara anului 2021

Consiliul Mondial al Sloturilor Aeroportuare (WASB), care include Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI World)Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) și Grupul Mondial de Coordinatori Aeroportuari (WWACG), a emis o recomandare comună pentru a aplica o flexibilitate mai mare în norma sloturilor aeroportuare pentru sezonul de vară 2021.

Organizațiile au solicitat, într-o declarație publicată vineri, autorităților de reglementare din întreaga lume să adopte temporar reguli mai flexibile sloturilor cât mai curând posibil „pentru a menține conectivitatea esențială transportului aerian”.

Ca urmare a prăbușirii cererii din cauza crizei de COVID-19, aproximativ 65% din conexiunile directe dintre orașe au încetat să funcționeze în primul trimestru al anului 2020.

Aeroporturile cu sloturi deservesc aproape jumătate din toți pasagerii și reprezintă coloana vertebrală a rețelei globale regulate. „Dar recuperarea este imposibilă până când nu va exista certitudine cu privire la regulile care guvernează utilizarea și păstrarea sloturilor aeroportuare„, avertizează WASB.

Organizația amintește că regulile existente nu au fost niciodată concepute pentru a face față unui colaps prelungit al industriei, precum cel cauzat de pandemie. De fapt, autoritățile au suspendat temporar regulile pentru vara și iarna anului 2020 pentru a oferi industriei „un spațiu vital de respirație”.

Industria transportului aerian estimează că traficul aerian internațional va ajunge în vara anului 2021 doar la 25% din nivelurile din 2019.

Cu toate acestea, industria se așteaptă ca traficul aerian internațional să atingă aproximatv 25% din nivelurile din 2019 în vara anului 2021. Prin urmare, pentru a păstra conectivitatea în timp ce traficul aerian se recuperează, consideră că „este esențial un sistem mai flexibil de regulare a sloturilor”.

WASB recomandă adoptarea a trei măsuri:

  • În primul rând, companiile aeriene care nu au respectat reglementările sloturilor în februarie li se va permite să își păstreze dreptul de a le opera în vara anului 2022.
  • În al doilea rând, să se stabilească un prag de funcționare mai mic pentru a păstra sloturile în sezonul următor.
  • Și, în al treilea rând, o definiție clară, care justifică neutilizarea unui slot, cum ar fi forța majoră datorată închiderii frontierelor sau carantinelor.

Directorul general și executiv al IATA, Alexandre de Juniac, subliniază că „companiile aeriene și aeroporturile au nevoie de certitudine, deoarece planifică sezonul de vară 2021 (care începe în aprilie) și trebuie să fie acordate orarele. Întârrzierea în adoptarea noilor norme vor afecta în continuare industria într-un moment în care finanțele sale și cele 4,8 milioane de locuri de muncă în transportul aerian atârnă de un fir”.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.