Industria transportului aerian se aşteapta la un profit net de aproximativ 26.000 mil. € în 2015

Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA) estimează un profit net pentru întreaga industrie a transportului aerian de 29.300 milioane de dolari (29.555 mil. €) in 2015, reprezentând o îmbunătăţire de 47,2% faţă de prognoza anterioară din decembrie 2014, care a fost de 19.900 milioane de dolari (mai mult de 16.100 milioane de euro) pentru acest an. Acest lucru a fost anunţat de directorul său general, Tony Tyler, atunci când a inaugurat a 71-a Annual General Meeting & World Air Transport Summit în Miami, Stalele Unite, cu participarea a peste o mie de directori din industrie.

“Suntem foarte fericiţi că suntem în Miami, un oraş vibrant şi multicultural, care este o poarta de legătură între America de Nord şi America Latină. Această reuniune este, de asemenea, specială pentru aviaţia comercială, aşa cum a fost şi acum 70 de ani, în 1945, când 57 de companii aeriene s-au întâlnit în Havana, Cuba, pentru a crea IATA. Misiunea atunci şi acum era şi este de a reprezenta, conduce şi servi industria transportului aerian mondial prin promovarea unei conectivităţi globală sigură, eficientă şi sustenabilă”, a spus Tyler.

Siguranţa, sustenabilitatea şi experienţa pasagerului, teme de dezbatere ale industriei de transport aerian.

Siguranţa, sustenabilitatea şi experienţa pasagerului, teme de dezbatere ale industriei de transport aerian.

Organizată de American Airlines, FedEx, UPS şi American Airlines (A4A), summitul mondial de transport aerian de două zile va aborda punctele cheie, cum ar fi siguranţa aviaţiei, sustenabilitatea şi cererile şi aşteptările călătorilor pentru a îmbunătăţi experienţa pasagerului, precum şi provocările de infrastructură, relaţia între companiile aeriene şi fabricanţii de flotă; şi realizările economice ale industriei de transport aerian, care în 2014 a obţinut un profit net de mai mult de 16.000 milioane de dolari.

Primul punct de pe ordinea de zi a fost numirea lui Doug Parker, preşedinte şi CEO al  American Airlines, ca preşedinte a Adunării Generale Anuale.

În acest an, mai mult de 3.000 de milioane de pasageri vor călători în avion prin intermediul celor 51.000 de rute aeriene operate de o industrie care crează locuri de muncă pentru 58,1 milioane de persoane şi contribuie la economie cu 2.400.000 mil. $. Doar în Statele Unite, industria transportului aerian, cu 5,7 milioane de locuri de muncă, contribuie cu 561.000 de milioane de dolari la Produsul Intern Brut al ţării.

“Industria tansportului aerian din SUA conduce acest sector în termeni de beneficii. Companiile aeriene investesc mai mult de 1.000 de dolari pe lună în produsele şi serviciile lor pentru a satisface cererea pentru conectivitate”, a spus Tyler.

Aceasta este a cincea oară când Adunarea Anuală a IATA are loc în Statele Unite.

Printre factorii care definesc creşterea şi profitul acestui sector se alfă recenta scădere a preţului la combustibil, impactul unui dolar care s-a apreciat faţă de euro şi creşterea transportului de marfă.

Un alt factor-cheie în perspectiva pozitivă a sectorului este aşteptarea că numărul de pasageri va creşte cu 6,7% în 2015, depăşind cele 6.5 milioane de pasageri, pentru prima dată.

Industria transportului aerian se aşteapta la un profit net de aproximativ 26.000 mil. € în 2015

Industria transportului aerian se aşteapta la un profit net de aproximativ 26.000 mil. € în 2015

Cu toate acestea, recentele dezastre aeriene ale Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa, plus cele a AirAsia şi Malaysia Airlines, problema siguranţei pasagerilor au fost una dintre temele cheie la această întâlnire, care pentru prima dată a avut loc în oraşul Miami.

IATA reprezintă peste 250 de companii aeriene din întreaga lume, care concentrează 83% din transportul aerian la nivel global.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply