Shadow

Industria de transport aerian va avea nevoie de 70 de piloți noi pe zi în următorul deceniu

Industria de transport aerian va avea nevoie de 255.000 de piloți noi în următorii 10 ani, ceea ce reprezintă 70 de profesioniști noi pe zi. 50% dintre acești profesioniști noi care vor opera flota comercială încă nu au început să se instruiască. „Această cerere record va fi o provocare pentru actualele canale de recrutare ale piloților și pentru programele de dezvoltare”.

Aceste date fac parte din principalele concluzii al primului raport al perspectivelor privind cerințele companiilor aeriene la nivel mondial, pregătiți de CAE, liderul mondial în soluții complete de instruire pentru industria aeronautică.

Această perspectivă, pe timp de 10 ani, se bazează pe principalii factori, variabile și tendințe ale sectorului și abordează nevoile piloților companiilor aeriene din întreaga lume.

Industria de transport aerian va avea nevoie de 70 de piloți noi pe zi în următorul deceniu. (Fotografie: United-Continental/continentalaeroflyingschool/Spencer Platt, Getty Images)
Industria de transport aerian va avea nevoie de 70 de piloți noi pe zi în următorul deceniu. (Fotografie: United-Continental/continentalaeroflyingschool/Spencer Platt, Getty Images)

Raportul indică o necesitate globală pentru incorporarea a 255.000 de piloți pentru companiile aeriene în următorii 10 ani pentru susținerea creșterea industriei de transport aerian comercial, precum și pensionările. De asemenea, avertizează cu privire la necesitatea a instrui 180.000 de ofițeri de primul grad ca și căpitani ai companiilor aeriene, o cifră mai mare decât în oricare deceniu precedent.

CAE scoate în evidență faptul că previziunile acoperă patru regiuni: America, Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Asia-Pacific, și oferă „o analiză cuprinzătoare a nevoilor de instruire a industriei aeronautice”.

Președintele CAE, Nick Leontidis, a subliniat, la rândul său, că „industria transportului aerian va avea nevoie de 70 de piloți noi pe zi în următorii 10 ani pentru a satisface cererea globală”, adăugând că această cerere record va fi o provocare pentru actualele canale de recrutare a piloților și pentru programele de dezvoltare. „Vor fi necesare noi și inovatoare căi de carieră și sisteme de instruire pentru a satisface nevoile industriei și standardele de siguranță, competență și eficiență”.

CEO-ul CAE, Marc Parent, a afirmat că acest prim raport al evoluției cererii de piloți pentru companiile aeriene va oferi companiilor o viziune a nevoilor viitoare și a oportunităților de dezvoltare pentru acest colectiv. El adaugă că, în calitate de lideri în formarea și instruirea pentru multe companii aeriene din multe țări, „înțelegem profund procesul de dezvoltare a pilotului, iar experiența noastră în atragerea și instruirea piloților pentru companiile aeriene din diferite regiuni ne oferă o poziție unică pentru a înțelege aceste perspective.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.