Industria de croazieră va depăşi 25 de milioane de pasageri în 2017

Asociaṭia Internaṭională de Linii de Croazieră (CLIA), în raportul său anual cu privire la Situaṭia Industriei de Croazieră pentru anul 2017, evidenṭiază o creştere a investiṭiilor din industrie şi un interes în creştere în rândul călătorilor pentru acest tip de vacanṭe. CLIA, cea mai mare asociaṭie a industriei de croazieră din lume dezvăluie, de asemenea în acest raport cele opt tendinṭe ale industriei în acest an.

Pentru 2017 se estimează că numărul de pasageri care călătoresc pe o croazieră va creşte, ajungând la 25,3 milioane, ceea ce reprezintă o creştere considerabilă faṭă de cele 15,8 milioane de acum 10 ani (2007). În plus, mai multe vapoare vor naviga în 2017, deoarece companiile de croazieră vor pune în funcṭiune 26 de bărci noi oceanice şi fluviale, cu o investiṭie de peste 6,8 miliarde de dolari (6,39 miliarde de euro). Din 2017 până în 2026, se aşteaptă ca industria să producă 97 de nave noi, cu o invesiṭie de 53.000 de milioane de dolari (49.783 milioane de euro) până în 2026.

“Industria de croazieră răspunde cererii globale şi suntem optimişti pe termen scurt şi lung”, a declarat Cindy D’Aoust, preşedinte şi CEO al CLIA. “Având în vedere progresele tehnologice şi desfăşurarea de noi vapoare în porturi şi destinaṭii din întreaga lume, industria continuă să răspundă dorinṭelor şi nevoilor călătorilor, ceea ce se materializează într-o creştere constanta si o contribuṭie economică puternică în întreaga lume”.

Industria de croazieră va depăşi 25 de milioane de pasageri în 2017

“Contribuṭia mondială a industriei de croazieră a fost de 117.000 milioane de dolari (109.898 milioane de euro), permiṭând 956.597 de locuri de muncă cu norma întreagă, care au reprezentat o compensaṭie economică de 38.000 de milioane de dolari (35.693 milioane de euro în 2015).

În plus, CLIA a identificat cele opt tendinṭe principale pentru industria de croazieră în 2017.

– O nouă generaṭie merge în croazieră. Un studiu recent a arătat că generaṭiile mai tinere -inclusiv Millennials şi Generaṭia X – vor opta mai mult ca oricând pentru călătoriile de croazieră, evaluând acest tip de vacanṭe ca fiind mai bune decât cele de la sol, resorts all-inclusive, campings sau case de închiriat.

– Creşterea asistenṭei unui agent de turism. Potrivit American Express Spending & Saving Tracker, utilizarea unui agent de turism pentru a închiria o vacanṭă a crescut cu aproape 80% din 2015 până în 2016. CLIA afirmă că agenṭiile sunt esenṭiale pentru rezervarea unei croaziere şi în 2017. Astăzi, peste 25.000 de agenṭi de turism fac parte din CLIA în întreaga lume, comparativ cu 12.000 în 2010. Conform CLIA, pasagerii de croazieră evidenṭiază, de asemenea, niveluri ridicate de satisfacṭie cu experienṭa lor de călătorie atunci când au fost asistaṭi de un agent.

– Creşterea cererii pentru croazierele fluviale. Croazierele fluviale oferă călătorilor o experienṭă unică şi intimă de călătorie. Companiile care aparṭin CLIA utilizează în prezent 184 de ambarcaṭiuni fluviale. În plus, au fost comandate 13 noi croaziere fluviale în 2017, ceea ce reprezintă o creştere de aproximativ 7%.

– Mai multe insule private în itinerariile de croazieră. Pe măsură ce mai multe linii de croaziera introduc destinaṭii de insule private, călătorii răspund favorabil şi rezervând aceste itinerarii. În 2017, companiile de croazieră oferă porturi pe un total de şapte insule private.

– Noi pasageri de croazieră vor ajunge pe mare. Se estimează că interesul pentru croazierele oceanice vor continua să crească în 2017. Atunci când au fost întrebaṭi ce tip de vacanṭe i-ar putea interesa în următorii trei ani, aproape jumătate (48%) dintre pasagerii de croazieră si-au manifestat interesul de a face o călătorie de croazieră şi 85% din pasagerii de croazieră au spus, de asemenea, că ar fi interesaṭi să călătoreasca din nou în croazieră.

– Varietate de porturi. Industria de croazieră oferă o varietate de porturi, mari şi mici. Şapte din zece persoane care nu au călătorit în croazieră (69%) cred că cel mai mare beneficiu al acestui tip de călătorii este economisirea de costuri.

– Chefs de înălṭime. Croazierele continua să-şi manifeste interesul de a călători pe croaziere cu bucătari renumiṭi. În acest an, mai multe companii oferă restaurante şi mancaruri create de bucătari renumiṭi precum Guy Fieri, Nobuyuki “Nobu” Matsuhisa şi Geoffrey Zakarian.

– Croaziere de aventură. Potrivit Asociaṭiei de Turism de Aventură, călătoriile de aventură cresc într-un ritm record şi CLIA a raportat că expediṭiile de croazieră se confruntă, de asemenea, cu această tendinṭă. De fapt, itinerariile pentru Antartica sunt vândute mai frecvent.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply