Shadow

Industria de croazieră se consolidează în Caraibe, în pofida uraganelor

Sezonul de croazieră 2017-2018 a adus beneficii economice puternice în America Latină și Caraibe, în ciuda uraganelor care au devastat multe din teritoriile sale în 2017. Potrivit unui studiu realizat de Florida and Caribbean Cruise Association (FCCA, Asociația de Croaziere din Florida și Caraibe), în acest sezon au fost create 79.000 de locuri de muncă în sector și s-a generat un impact economic în regiune de 3360 milioane de dolari (aproximativ 3.150 milioane de euro).

În luna noiembrie a anului 2018, FCCA și-a ținut reuniunea anuală în San Juan, un port care demonstrează recuperarea sa ca bază de croazieră după trecerea uraganului Maria în septembrie 2017. 

Puerto Rico, așa cum a anunțat în luna noiembrie guvernatorul insulei Ricardo Rossello, se așteaptă să spargă recordul de pasageri de croazieră cu sosirea a 1,7 milioane de vizitatori 2018-19, cu un impact economic cuprins între 214 si 250 milioane de dolari. 

Potrivit studiului, lansat in noiembrie, cele 3.360 milioane de dolari cu impact economic în zonă, reprezintă o creștere de 6% față de ultimul studiu realizat în 2015.

Aceste cifre, potrivit lui Michele Paige, președintele FCCA, servesc drept baza pentru „construirea succesului viitor în rândul companiilor de croazieră, precum și al ofertanților și al managerilor de destinație”.

Michele Page, titulara Federației de Companii de Croaziere din Caraibe.
Michele Page, titulara Federației de Companii de Croaziere din Caraibe.

 

„Nu putem fi mai mândri de aceste rezultate și de semnificația lor pentru partenerii noștri din Caraibe și America Latină”, a adăugat el. 

 

Impactul direct și beneficii

Studiul a măsurat impactul cheltuielilor directe ale pasagerilor de croazieră asupra punctelor de sosire, a companiilor de croazieră în servicii și provizii, a beneficiilor pentru porturi și a locurilor de muncă generate, printre altele. 

Datele au fost colectate pe baza studiilor efectuate de pasageri și agenții locale în destinații, agenții guvernamentale locale și internaționale. 

Alte rezultate ale studiului indică faptul că diferite destinații din zona au primit, în perioada menționată, 25,2 milioane de vizite pe pământ de pasageri de croazieră care au cheltuit o medie de $101,5, generând astfel  2,560 milioane de dolari. 

 

Liniile de croazieră au cheltuit 534 milioane de dolari (467 milioane de euro), în medie 14,8 milioane de dolari (12,9 milioane de euro) pe destinație. 

 

Potrivit FCCA, rezultatele studiului sunt oarecum „părtinitoare” de sezonul „istoric” al uraganelor (Maria și Irma), care au cauzat o scădere a numerelor în locuri precum Insulele Virgine Britanice și Americane, Puerto Rico și Saint Maarten. 

Sectorul croazierelor rămâne puternic în Caraibe. Fotografie: cruisescapes.ie.
Sectorul croazierelor rămâne puternic în Caraibe. Fotografie: cruisescapes.ie.

Cu toate acestea, asociația a recunoscut că aceste locuri au înregistrat o „recuperare remarcabilă” primind, până în prezent, o medie zilnică de 10.000 de pasageri de croazieră. 

Impactul temporar al uraganelor Irma și Maria asupra acestor zone a condus, totuși, la creșterea vizitelor în Guadelupa, Martinica și Bonaire. 

Potrivit studiului, setul de rezultate este o demonstrație clară că industria de croazieră din Caraibe este „puternică”, iar destinațiile „rămân rezistente și de succes”. Studiul sponsorizat de FCCA este realizat la fiecare trei ani.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.