Începe Anul Internaţional al Turismului Durabil

Organizaţia Mundială a Turismului (OMT) va realiza în cadrul următoarei ediţii a Fitur lansarea oficială a Anului International al Turismului Durabil pentru Dezvoltare 2017.

Astfel la data de 18 ianuarie, la ora trei după-amiaza în sălile N107-N108 din centrul de convenţii Ifema nord va avea loc primul act (clic pe aces link pentru mai multe detalii).

Trebuie amintit faptul că 2017 a fost declarat Anul International al Turismului Durabil pentru Dezvoltare de către Adunarea Generală a ONU.

“Aceasta este o oportunitate unică pentru a dedica un an de activităţi care promovează turismul ca un pilon-cheie pentru un viitor mai bun şi o viaţă mai bună pentru noi toţi”, a declarat Taleb Rifai, secretarul general al OMT.

Premii şi forumuri la Fitur organizate de OMT

La 18 ianuarie va avea loc, de asemenea, cea de-a treisprezecea ediţie a Premiilor OMT în Inovaţie şi Excelenţă în Turism.

Aceste premii sunt o recunoaştere la iniţiative de turism durabil în întreaga lume.

La 16 ianuarie, cu caracter preliminar Ceremoniei de Decernare, Forumul Premiilor va prezenta 12 proiecte selecţionate din 55 de ţări.

Împreună cu prezentarea Anului Internaţional de Turism Durabil şi ale premiilor OMT, peste 20 de ministrii de turism din Africa vor dezbate la forumul Investour oportunităţile pe care sectorul turismului le poate crea pe continent.

Astfel, Forumul de Investiţii şi Afaceri de Turism în Africa (Investour) se va concentra anul acesta pe rolul turismului durabil pentru a promova incluziunea socială şi prosperitatea.

Forumul organizat în colaborare cu Casa Africa, include în această ediţie două mese rotunde: “Tehnologie şi Proiectarea de noi produse turistice” şi “Dezvoltarea de capacităţi în Turism pentru tineri şi femei”.

Potenţialul turistic al regiunii arabe va fi, de asemenea, examinat la Fitur printr-o reuniune interministerială organizată de OMT şi Casa Arabă.

Evenimentul se va concentra pe creşterea durabilă şi îmbunătăţirea rezistenţei turismului în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Programul complet al activităţilor OMT la Fitur poate fi consultat la acest link.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply