În drum spre o nouă călătorie: 2015

2014 a fost un an bun pentru industria turismului, sosirile de turişti menţinând acelaşi ritm de creştere din 2013 de 5%, aşa cum informam în ştirea Turismul mondial creşte cu 5%.

 

Din păcate, anul se încheie cu încă o tragedie în industria aviaţiei, pentru că un avion al companiei AirAsia s-a prăbuşit în Marea Java în noaptea de sâmbătă spre duminică. 2014 a fost un an negru pentru industria aviaţiei, în special pentru companiile aeriene din Malaezia. În martie, zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines dispărea cu 239 de pasageri la bord, iar în iulie zborul MH17 al aceleaşi companii a fost doborat de rachete cu 298 de oameni la bord. Această ultimă tragedie, scoate în evidenţă un alt pericol care ameninţă turismul: războaiele. Iar, în 2014 a izbucnit un nou conflict în apropierea graniţelor României între Ucraina şi Rusia. Tot în luna iulie, un avion al companiei Swiftair dispărea peste Mali din cauza unei furtuni.

Toate aceste tragedii care au avut loc anul acesta au dus la discuţii privind siguranţa aviaţiei şi o analiză a zborurilor în zonele de conflict realizată de o comisiei creată de Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI). Ne-au oferit, de asemenea, lecţii importante pentru managementul situaţiilor de risc şi de urgenţă.

Desigur, aceste tragedii nu trebuie să umbrească evoluţia pozitivă a industriei turismului şi gradul ridicat de siguranţă al zborurilor, avionul fiind în continuare cel mai sigur mijloc de transport.

Ne îndreptăm spre o nouă călătorie, una plină de neprevăzut, cea pe care ne-o va oferi anul 2015. Eu vă doresc un an 2015 cu multe călătorii frumoase, în deplină siguranţă. Sper, de asemenea, ca în 2015 conflictele militare să se încheie pentru a putea descoperi noi destinaţii minunate şi pentru o viaţă mai bună pentru locuitorii acestor zone. Vă mulţumesc că ne-aţi fost alături în 2014. Un an nou fericit!

Leave a Reply