Impozit de ieşire pentru pasagerii din trei Emirate Arabe

Abu Dhabi intenţionează să introducă din luna iulie o taxă de ieşire de 35 dirhami (8,5 euro), în ceea ce priveşte serviciul tuturor pasagerilor care pleacă sau au un zbor de legătură în aeroporturile din emirat, ca urmare a unei acţiuni similare anunţate în urmă cu două luni de emiratele Dubai şi Sharjah.

Sheikh Mohammed bin Zayed, prinţul moştenitor din Abu Dhabi şi comandantul suprem al Forţelor Armate, au emis o rezoluţie a Consiliului Executiv pentru a aproba taxa.

Vor fi scutiţi de la plata sa copiii sub doi ani, pasagerii în tranzit cu o escală şi care continuă călătoria cu acelaşi zbor, cu acelaşi număr şi echipajul companiilor aeriene.

Impozit de ieşire pentru pasagerii din trei Emirate Arabe

Impozit de ieşire pentru pasagerii din trei Emirate Arabe

Compania de Aeroporturi din Abu Dhabi va primi impozitul companiilor aeriene, care le va fi perceput clienţilor prin intermediul biletelor de avion.

Dubai a anunţat în luna martie că va începe să percepe un impozit de plecare de 35 Dh pasagerilor din toate zborurile după 30 iunie. Sharjah l-a urmat cu un anunţ similar în luna aprilie.

Emiratele Arabe Unite caută să stimuleze strategia sa de diversificare ca urmare a scăderii preţului la petrol, care a continuat să afecteze veniturile.

Țara a fost prima care a tăiat subvenţiile pentru combustibil şi a anunţat de asemenea planurile de a introduce impozitul pe valoare adăugată în următorii  doi ani.

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply