Shadow

IHG își încetează activitatea în Rusia

Grupul hotelier britanic InterContinental Hotels Group (IHG) a anunțat luni într-un comunicat că își va suspenda toate operațiunile din Rusia, la patru luni după invazia Ucrainei

„Acum suntem în proces de încetare a tuturor operațiunilor în Rusia, în conformitate cu sancțiunile din Regatul Unit, SUA și Uniunea Europeană și provocările continue și tot mai mari ale operațiunilor acolo”.

Acestea sunt cuvintele folosite acum de IHG, care pana acum nu hotărâse să închidă niciunul dintre cele 28 de hoteluri ale sale din țară, așa cum comandaseră alte lanțuri occidentale, precum Hyatt sau Marriott.

Mai multe informații în știrea Marriott renunță și decide să părăsească Rusia.

IHG amintește că, după izbucnirea războiului anunțaseră închiderea sediului lor de la Moscova, suspendarea viitoarelor investiții și deschiderea de noi hoteluri în Rusia și ca nu aveau intenția de a relua vreo activitate de investiții sau dezvoltare în viitor apropiat în țară.

Ulterior, pe 8 aprilie, a început sa inițieze discuții cu proprietarii celor 28 de hoteluri al brandului IHG din Rusia în legătură cu contractele „complexe” de management și franciză pe termen lung în baza cărora își desfășoară activitatea acestor hoteluri.

Unul din hotelurile al brandului Crowne Plaza al IHG în Moscova.

La aproape trei luni de la aceste negocieri cu investitori locali, este acum când anunță procesul de suspendare a tuturor operațiunilor din Rusia, deși nu precizează la ce dată brandurile sale își vor înceta activitatea în țară.

Între timp, el adaugă că vor continua să-și susțină echipele profesioniste din Rusia și Ucraina.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.