Shadow

IATA îndeamnă Europa să sprijine certificatul comun de vaccinare

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a îndemnat toate autoritățile și liderii Uniunii Europene (UE) să sprijine inițiativa prim-ministrului grec Kyriakos Mitsotakis de a conveni asupra unui certificat digital european comun de vaccinare COVID-19 care să permită persoanelor vaccinate să călătoreasca liber în Europa fără a testa virusul. Într-o scrisoare deschisă către Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, și copiată factorilor de decizie cheie ai UE, directorul general si CEO al IATA, Alexandre Juniac, a cerut statelor membre UE să coordoneze o politică care permite regiunii să câștige în siguranță beneficiile economice și sociale într-o libertate de mișcare reînnoită, începând cu cele deja imunizate. 

 

Propunerea greacă solicită un certificat de vaccinare armonizat care ar putea contribui „la restabilirea mobilității la scară globală, care stă la baza restăbilirii activității economice la niveluri anterioare a crizei”. Cerința pentru o repornire armonizată a aviației în condiții de siguranță este mai urgentă ca niciodată, în fața închiderilor reînnoite și a restricțiilor de călătorie din întreaga lume. 

 

„Inițiativa prim-ministrului Mitsotakis ar trebui adoptată de urgență de către CE și toate statele membre. Vaccinare este o cheie critică pentru redeschiderea în siguranță a frontierelor și stimularea redresării economice. Un certificat paneuropean de vaccinare recunoscut reciproc ar fi un pas important în oferirea încrederii guvernelor de a-și deschide frontierelor în siguranță și a pasagerilor încrederea de a zbura fără a bariera carantinei”, a spus de Juniac. 

 

Deoarece virusul este în cele din urmă controlat, capacitățile de testare se îmbunătățesc și populația vaccinată crește, a spus de Juniac, subliniind nevoia ca guvernele să se pregătească pentru a restabili libertatea de mișcare cu o planificare coordonată. O astfel de planificare ar trebui să utilizeze cea mai eficientă combinație de vaccinare și capacități de testare. 

 

„Suntem în zilele foarte întunecate ale acestei pandemii, dar măsurile dure luate împreună cu accelerarea programelor de vaccinare ar trebui să ne dea speranța că putem restabili în siguranță libertatea de mișcare. Acest lucru va salva locuri de muncă, va ușura angoasa mentală, va reconecta familiile și va iniția economia. Pentru a face acest lucru în condiții de siguranță și eficiență, planificarea este esențială, iar propunerea primului ministru Mitsotakis pentru certificatele de vaccin va fi un factor cheie”, a spus de Juniac. 

 

El a adăugat că se pot face progrese în eliminarea sau reducerea carantinelor cu protocoale de testare, „dar ceea ce avem nevoie acum este ca guvernele să înceapă să lucreze împreună mult mai eficient. Acțiunile unilaterale ale guvernelor au reușit să demonteze rapid conectivitatea. Reconstrucția va avea nevoie de coordonare”.

 

Șefii de stat ai UE se vor întâlni azi cu propunerea ministrului Mitsotakis în agendă. Se așteaptă ca aceștia să conducă Comisia Europeană să ia măsuri și să elaboreze un certificat comun. 

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.