Iată cum este trenul transparent din Japonia

Un nou vis cu trenuri extravagante din viitor? Acesta este un nou proiect din Japonia care a dominat timp de decenii trenul glonţ şi apoi, în ultimii doi ani, trenul glonţ de levitaţie magnetică transportând pasageri la viteze de până la 580 km/h. 

 

Acum conglomeratul Seibu Railway Co. lucreaza la construirea unui tren care este practic invizibil pentru oameni. Chiar aşa. Proiectat de arhitectul câştigător al premiului Pritzker, Kazuyo Sejimo, de la compania japoneză Sanaa, purtătorii lor de cuvânt au spus că trenul, în mod evident, nu va fi complet vizibil, ci super-reflectorizant, creând un efect de camuflaj, deoarece se va amesteca cu mediul reflectându-l pe “suprafeţele lor de oglindă de ape limpezi”. 

 

Ceea ce face ca acest proiect să fie un pic mai promiţător decât unele dintre cele mai ambiţioase idei ale altor arhitecţi apărute recent, este faptul că design-ul poate fi aplicat la trenurile existente. 

 

Sejima a primit autorizaţia de la Seibu Railway Co. şi va reproiecta exteriorul şi interiorul trenurilor sale de destinaţii scurte expres Red Arrow, pentru a conmemora aniversarea a 100 de ani. Exteriorul său va fi înlocuit cu panouri semitransparente şi oglinzi, iar forma sa pătrata va fi modelată ca şi un glonţ de argint. Este tot ceea ce este cunoscut până acum despre “trenul invizibil” care va funcţiona pe calea ferată în 2018. 

Iată cum este trenul transparent din Japonia

Iată cum este trenul transparent din Japonia

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply