Ia naştere Skyüber, aplicaţia pentru zboruri

Cu oferta de bază de “conectăm oameni care doresc să zboare cu piloţi cu locuri goale”, a luat naştere aplicaţia şi plataforma sa online Skyüber, un start-up de recentă creaţie în Statele Unite, care nu are nimic de-a face cu controversata aplicaţie, teroarea tuturor şoferilor de taxi şi care oferă pasagerilor posibilitatea de a împărţi un zbor plătind fiecare partea sa proporţionala din costurile operaţiei.

Skyüber, aparţinând, potrivit presei locale, unui om de afaceri brazilian care are legături cu sectorul jeturilor private, este o platforma online şi pentru mobil care conectează prin intermediul aplicaţiei sale piloţii de aviaţie generală cu pasagerii. “Aplicaţia noastră foarte uşoară pentru smartphone-uri permite piloţilor să împărtăşească planurile de zbor cu mai mulţi pasageri care doresc să ia această rută plătind doar partea lor proporţională din costul zborului“, afirmă ei. Costul va depinde de distanţă, dar potrivit utilizatorilor, preţurile sunt mai mici decât cele ale zborurilor low cost şi oferă rute, unele dintre ele nefiind oferite de aviaţia regulată.

Start-up-ul care a adăugat, de asemenea, zboruri cu elicopterul afirmă ca misiunea sa este de a “democratiza accesul la cer”.

Ia naştere Skyüber, aplicaţia pentru zboruri

Ia naştere Skyüber, aplicaţia pentru zboruri

Pasagerul poate alege oricare dintre destinaţiile împărtăşite de piloţi sau de a comunica o serie de destinaţii unde doreşte să meargă. Dacă un pilot va împărtăşi un zbor spre unul dintre aceste locuri, va primi o notificare şi plată proporţională din costurile zborului care îi corespunde.

Paltforma asigură că serviciul funcţioneaza sub criteriile de consum de colaborare, prin urmare, pasagerii plătesc doar cota proporţională din costurile de zbor. Atunci când este selectat un zbor, pasagerul poate vedea estimarea costurilor sale. Skyüber se ocupă de împărţirea tuturor cheltuielilor de zbor între pasageri şi, la sfârşitul zborului, fiecare plăteşte partea proporţionala prin intermediul aplicaţiei.

Majoritatea piloţilor înscrişi pe Skyüber pilotează avioane mici cu patru locuri, deşi există unele cu o capacitate minimă pentru două persoane (inclusiv pilotul) sau cu o capacitate mai mare. Brandul şi modelul avionului sunt specificate în lista paginii unde sunt detaliate toate zborurile.

Platforma semnalează faptul că sunt foarte stricţi şi verifică respectarea tuturor cerinţelor de certificate şi permise atât ale piloţilor cât şi ale avioanelor.

Pasagerul primeşte o notificare de la Skyüber cu numărul de telefon mobil al pilotului, adresa de e-mail şi instrucţiile specifice pentru a se întâlni la aeroport. De asemenea, pot accesa aceste informaţii pe pagina sa de “agendă”de pe aplicaţia Skyüber sau pe site. După selectarea zborului, toţi cei implicaţi rămân în lanţul de notificări.

Platforma semnalează faptul că avioanele private şi piloţii privaţi zboară mult mai puţin decât şi-ar dori, în timp ce există o mulţime de oameni care doresc să călătorească. “Prin intermediul aplicaţiei sale pentru telefonul mobil, Skyüber conectează pasagerii cu planurile de zbor ai piloţilor privaţi, arătându-le ruta, timpul de zbor, de unde pleacă şi preţul foarte accesibil corespunzător unui scenariu de cheltuieli comune, aşa cum asigură ei.

Skyüber invită piloţii să se alature platformei afirmând că vor zbura mult mai mult pentru mult mai puţin. “Împărtăşeşte următoarele tale planuri de zbor cu comunitatea sş vei începe să economisesti bani de câte ori zbori”.

Alţi partneri importanţi pentru acest start-up, pe care îi invită sa participe, sunt aerocluburile, şcolile de zbor sau asociaţiile de aviaţie sau ale piloţilor privaţi, care îşi pot înscrie zborurile sau pe cele ale piloţilor săi şi “să obţină surse de venituri suplimentare”.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply