Hotelurile europene au înregistrat recorduri istorice în RevPar şi grad de ocupare

Piaţa de investiţii hoteliere în Europa este susţinută de fundamente bune, afirmă Celine Cotasson-Fauvet, directoarea de analiză europeană a BNP Paribas Real State International Research. Din 2010, adaugă ea, “activitatea hotelieră a fost solidă şi anul 2014 nu a fost o excepţie”. Nu în zadar Anul tecut a fost cel mai bun pentru investiţiile hoteliere din Europa, aşa cum informăm în alt articol.

Dovada acestui fapt, potrivit lui Cotasson-Fauvet, este că “sosirile turistice internaţionale în Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie au stabilit un nou record anul trecut”, fapt care a avut un impact asupra rezultatelor hotelăriei lor.

Astfel, Germania a construit o reputaţie ca lider atât în călătoriile de afaceri cât şi de placere şi este deja a şaptea cea mai vizitată ţară din lume. În 2014, sosirile de turişti internaţionali au crescut cu 4%, şi cu 35% în 2007. Piaţa hotelieră germană a atins un nou record în RevPar (venituri pe cameră disponibilă, anul trecut), cu 21% mai mult decât în 2007, stimulat de creşterea echilibrată atât a gradului de ocupare cât şi a venitului mediu zilnic.

Din 2010 activitatea hotelieră a fost solidă şi va continua să fie şi în acest an, afirmă BNP Paribas Real State. #shu#

Din 2010 activitatea hotelieră a fost solidă şi va continua să fie şi în acest an, afirmă BNP Paribas Real State. Imagine Shutterstock.

 

În Marea Britanie, RevPar-ul a crescut cu 7% în 2014 datorită creşterii semnificative atât a gradului de ocupare (79,2%) cât şi a veniturilor pe cameră (109,9 euro), în ambele cazuri stabilind noi maxime istorice. Având în vedere că gradul de ocupare aproape atinge plafonul, noile îmbunătăţiri ale RevPar-ului ar trebui să se bazeze pe tarifele pe cameră.

Franţa rămâne de departe cea mai vizitată ţară din lume, cu aproximativ 85 de milioane de turişti internaţionali în 2014. Piaţa sa hotelieră s-a îmbunătăţit treptat anul trecut: creşterea RevPar-ului a fost de aproape 0,3 puncte procentuale pe tot parcursul anului. Nivelurile de ocupare se află sub maximele istorice, astfel încât RevPar-ul trebuie să se bazeze pe rata medie a camerei.

Pieţele hoteliere din Spania şi Italia se recuperează încă, cu un RevPar care este încă cu 12% şi 15%, respectiv, sub nivelul din 2007. Cu toate acestea, 2014 a adus noi semne de ameliorare cu niveluri de ocupare care au depăşit maximele istorice. Doar tarifele medii zilnice au rămas sub nivelul de dinaintea crizei . În 2015 este de aşteptat să se îmbunătăţească dificultăţile operaţionale în conformitate cu creşterea PIB-ului în Spania, în timp ce Expoziţia Universală de la Milano va stimula activitatea.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply