Grevă în trei aeroporturi germane în rândul angajaţilor în domeniul siguranţei

Muncitorii care fac parte din sindicatul Uniunea Serviciilor Unite (Verdi) nu vor presta serviciu începând de azi, 9 februarie, până miercuri în trei aeroporturi germane (Stuttgart, Hamburg şi Hannover), aşa cum au printr-un comunicat. 

Verdi intenţionează astfel să facă presiuni pentru ca “o muncă exigentă şi responsabilă” să fie “mai bine plătită” pentru ca “siguranţa are preţul sau”, aşa cum a declarat un membru al conducerii sindicatului, Petra Gerstenkorn.

Mai exact, ei cer o plată de între 8,50 şi nouă euro pe oră, şi o crestere de între 0,70 de euro şi 2,50 mai mult pe ora lucrată.

De fapt, decizia sindicatului face parte dintr-o serie de cereri a muncitorilor din sectorul de securitate din alte domenii, cum ar fi instalaţiile militare şi nucleare şi este o iniţiativă “solidară” în apărarea acordului colectiv.

Aeroportul din Hamburg.  #shu#

Aeroportul din Hamburg. Imagine Shutterstock.

Mai mult de 100 de zboruri anulate

Prima zi a săptămânii acumulează mai mult de o sută de zboruri programate anulate, deşi încă nu se ştie câte din cele 406 de zboruri programate vor fi afectate de greva organizată de Verdi, aşa cum a informat ‘Wall Street Journal’ un purtătorul de cuvânt al aeroportului din Hamburg.

Până în prezent, aeroportul din Stuttgart acumulează şase zboruri anulate, în timp ce Hanover nu a fost afectat de grevă.

 

Sursă: hosteltur.com

One comment

  1. […] Luni, sindicatul german de servicii publice Verdi a convocat o grevă a personalului de securitate în aeroporturile din Hanovra, Hamburg şi Stuttgart, provocând întârzieri şi anularea zborurilor, afectând mii de pasageri (a se vedea: Grevă în trei aeroporturi germane în randul angajaţilor în domeniul siguranţei). […]

Leave a Reply