Greva piloţilor Lufthansa reluată pe zborurile de lung curier

Piloţii Lufthansa şi Lufthansa Cargo au convocat o nouă grevă marţea aceasta, între ora 8:00 şi 23:59, care va afecta zborurile de lung curier şi transportul de marfă din Germania, aşa cum a informat sindicatul Vereinigung Cockpit (VC). Lufthansa a elaborat un program special pentru marţea aceasta 8 septembrie, după greva anunţată de sindicatul piloţilor. Din programul de 1.500 de zboruri, mai mult de 170 corespund rutelor de lung curier şi şapte transportului de marfă. Concret, compania a anulat 84 de zboruri şi menţine aproximativ de 90 de zboruri intercontinentale şi toate zborurile de marfă cu ajutorul piloţilor voluntari.

Într-un comunicat prima companie aeriană germană menţionează că “mulţumită unui număr mare de piloţi voluntari care au indicat că doresc să zboare, compania va putea opera mai mult de jumătate din zborurile sale intercontinentale pentru pasageri în pofida grevei piloţilor. În total, 84 de zboruri de lung curier cu plecarea sau sosirea în Frankfurt, München sau Düsseldorf vor fi anulate, în timp ce aproape 90 vor fi operate”. Ei adaugă că va fi, de asemenea, posibilă operarea celor şapte zboruri de marfă programate pentru această zi. “Astfel, Lufthansa Cargo va putea menţine programul de zbor complet”.

Purtătorii de cuvânt ai Grupului Lufthansa explică faptul că, cu toate acestea, au fost nevoiti să anuleze un număr mic de zboruri intercontinentale cu destinaţia în aceste trei hub-uri ale companiei pentru a asigura că operaţiunile de zbor vor putea fi reluate în cel mai bun mod posibil, miercuri după grevă.

Greva piloţilor Lufthansa reluată pe zborurile de lung curier

Greva piloţilor Lufthansa reluată pe zborurile de lung curier

Eşecul negocierilor privind contractul colectiv şi ruptura acordului la care s-a ajuns primăvara trecută au provocat conflictul, potrivit VC.

Lufthansa, la rândul său, afirmă că acceptă “cu mare regret” decizia sindicatului, care a convocat a 14-a grevă în 18 luni, şi menţionează că a prezentat o serie de propuneri în timpul întâlnirilor de weekend-ul trecut.

Preşedintele executiv al Lufthansa, Carsten Spohr, a susţinut săptămâna aceasta nevoia de a ajusta costurile pentru dezvoltarea viitoare a companiei, în pofida ameninţărilor de noi greve. În 2014, grevele au provocat pierderi de peste 200 milioane de euro pentru companie.

 

Management agresiv

VC a propus un plan de economie de peste 500 de milioane de euro cu un cadru salarial pentru angajaţii companiei low cost a grupului Germanwings. Cu toate acestea, această propunere a fost respinsă de Lufthansa, potrivit sindicatului.

Muncitorii subliniază faptul că grupul de transport aerian optează pentru relocarea locurilor de muncă în alte ţări pentru a beneficia de politica fiscală a acestora, în loc să respecte crearea de locuri de muncă în ţară, ceea ce arată că motivaţia nu este rezultatul situaţiei economice ci dorinţa de a reduce costurile.

“Lufthansa gestionează în continuare în mod agresiv colectivul şi respinge toate soluţiile în detrimentul companiei, a tuturor angajaţilor şi clienţilor”, explică VC într-un comunicat de presă emis lunea aceasta.

Purtătorul de cuvânt al sindicatului, Markus Wahl, a denunţat angajările pe care le face compania în străinătate în timpul negocierilor.

 

Modificări şi anulări

Orice pasager al cărui zbor este anulat ca urmare a grevei va putea reprograma sau anula rezervarea sa în mod liber, fără costuri sau sancţiuni.

Lufthansa face tot ceea ce este posibil pentru a minimiza impactul acestei greve pentru călătorii săi. Se solicită tuturor pasagerilor Lufthansa, care au bilete pentru zborurile de lung curier cu plecarea sau sosirea în Frankfurt, München sau Düsseldorf, să verifice cea mai recentă stare a zborului pe LH.com sau cu suficient timp în avans înainte de ora programată pentru plecare.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply