Greva Lufthansa împlineşte o săptămână, 4720 de zboruri anulate şi 550.710 pasageri afectaţi

Fără un acord la vedere în conflictul dintre Lufthansa şi echipajul de cabină, cea mai lungă grevă din istoria companiei germane a intrat în cea de-a şaptea zi, ajungând la o săptămână de anulări, până în prezent, de 4.720 de zboruri şi 550.710 pasageri afectaţi. Pierderile companiei germane pentru grevele din ultimele 10 luni depăşesc 230 de milioane de euro, lăsând nesemnificative pe cele de anul trecut. Totuşi, deşi acestea mănânca din profitul său, compania aeriană este hotărâtă să îndeplinească restructurarea radicală necesară pentru a face faţă concurenţei din ce în ce mai dure în acest sector, care include atât companiile low-cost şi cele tradiţionale europene cât şi rivalii hiperactivi din Golful Persic.

De marţi, după ce a respins oferta îmbunătăţită prezentată de Grupul Lufthansa, sindicatul UFO a întărit acţiunea sa, prin extinderea apelului la grevă până vineri, 13 noiembrie, între orele 4:00 şi 23:59 (ora locală) în toate zborurile cu plecarea şi sosirea în aeroporturile din Frankfurt, München şi Düssedorf.

Grupul Lufthansa a anunţat că vinerea aceasta aproximativ 110.910 calatori vor fi afectaţi de anulare din alte 910 zboruri din hub-urile sale din aeroporturile din Frankfurt, München şi Düsseldorf din cele 3.000 de conexiuni pe care le operează.

Greva Lufthansa împlineşte o săptămână, 4720 de zboruri anulate şi 550.710 pasageri afectaţi

Greva Lufthansa împlineşte o săptămână, 4720 de zboruri anulate şi 550.710 pasageri afectaţi

Compania menţionează că informaţiile cu privire la modificările de orar şi de stare a zborurilor pot fi consultată pe site-ul său LH.com. Pe de altă parte, grupul german aminteşte că zborurile celorlalte filiale ale sale, Lufthansa CityLine, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Swiss şi Brussels Airlines, nu sunt afectate de grevă, operând conform programului.

De asemenea, compania subliniază că pasagerii afectaţi de anulări pot cere rambursarea dacă nu mai doresc să zboare sau să modifice rezervarea gratui. Iar compania permite modificări ale zborurilor gratuite pasagerilor care au zboruri cu Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines sau Brussels Airlines până vineri, 13 noiembrie, în aeroporturile din Frankfurt, München şi Düsseldorf, chiar dacă acestea nu au fost anulate.

Cu toate acestea, compania avertizează că modificările trebuie făcute în cadrul aceluiaşi tarif şi pentru biletele emise pana pe 6 noiembrie şi pentru a zbura până la data de 28 februarie 2016. Nu sunt permise modificările de aeroport de plecare, destinaţia şi clasa serviciului. Modificările sau rambursarile trebuie făcute prin acelaşi canal de vânzare a zborului.

Pentru pasagerii zborurilor interne, care trebuie să călătorească la data rezervării, biletele Lufthansa pot fi transformate în bilete de tren ale companiei Deutsche Bahn.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply