Grevă Lufthansa: 933 de zboruri anulate şi 107.000 de pasageri afectaţi joia aceasta

După respingerea ofertei îmbunătăţite prezentată de Lufthansa, sindicatul UFO a făcut mai dură acţiunea sa, extinzând apelul la grevă până vineri, 13 noiembrie, între orele 4:00 şi 23:59 în toate zborurile cu plecarea sau sosirea în aeroporturile din Frankfurt, München şi Düsseldorf, principalele hub-uri ale companiei aeriene germane. Pentru azi, joi 12 noiembrie, a şasea zi de grevă, compania aeriană germană a fost nevoită să modifice din nou programul său de zbor, anulând de data aceasta 933 din cele 3.000 de zboruri zilnice, o măsură care va afecta 107.000 de pasageri.

Acest lucru a fost anunţat de către Grupul Lufthansa, menţionând că informaţiile despre modificările din program sunt disponibile pe site-ul său LH.com. Pe de altă parte, grupul german aminteşte că zborurile operate de celelalte filiale, Lufthansa CityLine, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Swiss şi Brussels Airlines, nu vor fi afectate de grevă, operând aşa cum era planificat.

Grevă Lufthansa: 933 de zboruri anulate şi 107.000 de pasageri afectaţi joia aceasta

Grevă Lufthansa: 933 de zboruri anulate şi 107.000 de pasageri afectaţi joia aceasta

De asemenea, compania subliniază că pasagerii afectaţi de anulări pot cere rambursarea dacă nu mai doresc să zboare sau pot modifica rezervarea gratuit dacă au zboruri cu Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines sau Brussels Airlines până vineri 13 noiembrie, prin aeroporturile din Frankfurt, München şi Düsseldorf, chiar dacă acestea nu au fost anulate.

Dar, compania avertizează că schimbările trebuie să fie făcute în cadrul aceluiaşi tip de tarif şi bilete emise până la data de 6 noiembrie şi pentru a zbura până la data de 28 februarie 2016. Nu sunt permise schimbările pentru aeroportul de plecare, destinaţia şi clasa de serviciu. Modificările sau restituirile trebuie făcute prin acelaşi canal de vânzare a zborului.

Pentru pasagerii zborurilor interne care trebuie să călătoreasca la data rezervării, biletele Lufthansa por fi transformate în bilete de tren ale companiei Deutsche Bahn.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply