Grevă la TAP: 120.000 de pasageri afectaţi şi 8 mil. € pe zi în pierderi

Ştire actualizată pe 26 decembrie*

Nouă din cele zece sindicate care reprezintă personalul companiei aeriene portugheze TAP au ajuns la un acord cu Guvernul portughez, prin urmare, au decis să anuleze greva anunţată pentru zilele cuprinse între 27 şi 30 decembrie.

Compania aeriană portugheză TAP a informat că mai mult de 10.000 de clienţi au contactat compania pentru a-şi modifica rezervarea sau anula zborul din cauza grevei care va avea loc între 27 şi 30 decembrie. Compania estimează un total de 120.000 de afectati şi pagube economice de opt milioane de euro pe zi.

Aceste informaţii au fost publicate de ziarul portughez Publico. Luni, sindicatele au decis să ractifice apelul la grevă pentru sfârşitul anului la TAP. Muncitorii au cerut Guvernului portughez să suspende privatizarea companiei.

Compania aeriană avea 130.000 de rezervari pentru perioada în care va fi oprită activitatea. Ulterior, a fost suspendată vânzarea de bilete pentru aceste date.

într-un comunicat, TAP spune că afectaţii pot contacta compania la numărul de telefon 707 205 700, dar avertizează că timpul de aşteptare este mare datorită numărului mare de apeluri primite.

TAP estimează 120.000 pasageri afectaţi şi 8 mil. € de pierderi din cauza grevei.

TAP estimează 120.000 pasageri afectaţi şi 8 mil. € de pierderi din cauza grevei.

Uniunea de sindicate asigură că nu va anula apelul dacă Gruvernul nu anulează procesul de privatizare al companiei aeriene, în timp ce ministrul Economiei, Antonio Pires de Lima, a declarat la televiziunea publică RTP că vânzarea companiei TAP va începe în 2015.

Guvernul a aprobat în 2012 procesul de privatizare al companiei TAP, în două etape printr-o extindere de capital şi vânzarea directă şi vânzarea acţiunilor, într-un plan de afaceri operaţional până în 2016. Deşi grupul brazilian columbian al lui German Efromovich, Sinergy Group, este postulat ca şi candidat pentru 340 milioane de euro, administraţia a respins această ofertă.

La 30 octombrie, 1 noiembrie, 30 noiembrie şi 2 decembrie au avut loc alte greve parţiale convocate de sindicatul Uniunea Naţională a Aviaţiei Civile a Personalului de zbor (SNPVAC), în timp ce în luna august, piloţii companiei aeriene portughez au făcut o grevă de 24 de ore cu peste 20.000 de pasageri afectaţi.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply