Grevă convocată la Air France

Trei sindicate ale Air France au convocat o grevă pentru 5 octombrie, după anunţul făcut de compania aeriană că va reduce cu 10% operaţiunile de lung curier până în 2017 şi pentru a protesta pentru o posibilă reducere de între 5.000 şi 8.000 de locuri de muncă din toate unităţile. Ambele măsuri vor fi incluse în planul Perform 2020, cu care compania se aşteaptă să economisească 1.100 milioane de euro în următorii doi ani.

Potrivit secretarului general al unuia dintre organizatorii sindicali, Confederaţia Generală a Muncii (CGT)Ronald Noirot, în cazul în care compania merge mai departe cu acest scop “aşa cum se pare, ar fi o adevărată declaraţie de război“, aşa cum informează presa locală. Celelalte două sindicate înscrise în greva de activitate sunt Forţa Muncitorilor (FO) şi Uniunea Naţionala a Sindicatelor Autonome (UNSA).

La 1 şi 2 octombrie vor avea loc consiliile de administrare ale grupului Air France.

Grevă convocată la Air France

Impactul grevelor

Grupul Air France-KLM a fost deja grav afectat de grevele anterioare făcute de piloţi, cu pierderi de 198 milioane de utilizatori la sfarşitul anului 2014. În luna iulie, Air France raporta o creştere a pierderilor sale în primul semestru de aproape 3% la 637 mil. €.

Încetarea activităţii de anul trecut a fost de 14 zile, ceea ce a scăzut 425 milioane de euro la veniturile sale şi a fost nevoită să anuleze echivalentul a 4.750 milioane de euro în venituri pe kilometrul oferit.

Compania aeriană a semnalat că dacă nu ar fi avut loc greva, rezultatul brut al exploatării ar fi fost “mai mult decât dublu”. Grupul a anunţat, de asemenea, că va aplica planul ‘Perform 2020’.

Concret, noua strategie a grupului pentru remedierea situaţiei include estimarea de 600 milioane de euro mai puţin pentru programul său de investiţii 2015-2016, plecarea voluntară a 800 de angajaţi şi reducerea a 1,5% din costurile unitare anuale în perioada 2015-2017.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply