Shadow

Grecia se deschide treptat turismului internațional

Grecia intenționase să se deschidă turismului internațional la 1 iulie, dar guvernul lui Kyriakos Mitsotakis a decis să înainteze autorizația și, începând de luni, primește zboruri din țări cu o situație epidemiologică similara, printre care și România. La aceste țări se adaugă și Spania, Italia și Țările de Jos, dar turiștii din aceste trei țări trebuie să facă un test pentru COVID-19.

Luni, aeroportul din Atena a primit douăzeci de zboruri din diverse destinații internaționale, un început care își propune să vadă cum se desfășoară lucrurile în această primă perioadă de deschidere a turismului.

Aeroportul din Atena nu a încetat niciodată să funcționeze, deși cu puține operațiuni, în special începând cu 14 mai, când s-au reluat zborurile interne. Marea noutate de luni a fost începutul operațiunilor internaționale de la cel de-al doilea mare aerodorm, Salonic, din nordul țării, care a primit un zbor din München.

Aeroportul din Atena.

De la 1 iulie, toate aeroporturile din Grecia vor fi deschise practic tuturor și până la această dată, turistii care sosesc din Spania, Italia și Țările de Jos vor putea ateriza doar în Atena și vor fi supuși unui test pentru COVID-19. 

Dupa ce testul a fost finalizat, pasagerul trebuie să petreacă o noapte într-un hotel la alegere până la obținerea rezultatelor. În cazul unui rezultat pozitiv, turistul va trebui să fie pus în carantină timp de două săptămâni.

În aeroporturi, a fost stabilit protocolul clasic de securitate: utilizarea obligatorie a măștilor, distanța minima de un metru și jumătate între pasageri și permisiunea de a intra în incinta aerodromului doar pentru acele persoane care au bilet de avion, cu excepția însoțitorilor minorilor sau ai persoanelor cu dizabilități.

Aproape 90% din populație și-a exprimat ingrijorarea cu privire la posibilitatea unui focar de coronavirus, motiv pentru care Mitstotakis a indicat că pentru această deschidere timpurie „am calculat bine riscul, nu există un management fără riscuri. Noi îl facem cât mai bine posibil”.

După cum a informat evisionturism în altă știre, de luni 15 iunie au fost deschise, de asemenea, hotelurile de sezon, în urmă cu 15 zile au fost deschise doar cele care operează pe tot parcursul anului, dar mulți au ales să nu facă acest lucru până când nu vor vedea unde se îndreaptă sezonul.

În Grecia, economia și piața forței depind aproape 25% de turism.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.