Google şi Microsoft se unesc împotriva blocării WiFi-ului în hoteluri

Companii precum Google şi Microsoft resping cererea de Marriott International şi American Hospitality & Lodging Association (AH&LA) la Comisia Federală de Comunicaţii (FCC) pentru a permite hotelurile să utilizeze echipe pentru a gestiona reţeaua sa wifi, “deşi pot interfera cu serviciile de conexiune wireless a clienţiilor lor”. Şi aici se află este esenţa problemei. Nu este surprinzător faptul că Marriott a trebuit să plătească o amendă de 600.000 de dolari (490.000 de euro) pentru a bloca WiFi-ul clienţilor săi deşi asigură că este legal, aşa cum am publicat în altă ştire.

Lobby-ul este format din companii de tehnologie precum Google şi Microsoft, plus companiile de conexiuni wireless, consideră că această cerere a industriei hoteliere va permite de facto blocarea conexiunilor WiFi create de utilizatori în timp ce sunt cazaţi în hotelurile lor, aşa cum informează Re/code şi Europa Press.

Marriott susţine că blocarea punctelor de conexiune mobilă se face pentru a proteja clienţii săi de atacurile informatice. #shu#

Marriott susţine că blocarea punctelor de conexiune mobilă se face pentru a proteja clienţii săi de atacurile informatice. Imagine Shutterstock.

Mariott a plătit în acel moment amenda, deşi a susţinut ca prin comportamentul său încearcă să protejeze clienţii săi de atacuri informatice. “Operatorii de WiFi ar trebui să fie capabili să gestioneze reţelele lor în scopul de a asigura o conexiune sigură şi de încredere”, potrivit Re/Code.

Gaylord Opryland Hotel & Convention Center al Marriott a aplicat în martie 2013 un sistem pentru dezactivarea punctelor de conexiune wireless create de oaspeţii săi, iar lanţul a perceput celor prezenţi în salonul de conferinţe între 250 şi 1000 de dolari pentru serviciul WiFi (între 2015 şi 820 de euro).

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply