Google îşi consolidează prezenţa în sector investind 54 mil. € în Secret Escapes

Google continuă să-şi extindă participarea în industria turismului cu o investiţie puternică în portalul de turism de lux Secret Escapes, specializat în vânzări flash de hoteluri de 4 şi 5 stele şi hoteluri boutique.

Această investiţie a fost făcută cu conducerea Google Ventures, un grup de investiţii împreună cu Octopus Investments, care a contribuit la portal 60 de milioane de dolari (54 de milioane de euro).

Google este încă interesat de intermediere în turism.  #shu#

Google este încă interesat de intermediere în turism. Imagine Shutterstock.

Cu acceşti bani, compania va efectua un plan ambiţios de extindere în Statele Unite şi Asia. Portalul se aşteaptă “la câştiguri multimilionare la sfârşitul deceniului”, aăa cum a afirmat co-fondatorul şi directorul său executiv, Alex Saint. Şi adaugă faptul că “sprijinul şi investiţia pe care ni l-a acordat de la început Octopus, ne-a ajutat să construim o companie cu sediul în Londra, capabilă de a creşte rapid la nivel global. Aceasta este o investiţie care ne va permite să ne consolidăm brandul şi să accelerăm expansiunea în Statele Unite şi Asia.

În prezent, Secret Escapes este prezentă într-un total de 13 pieţe internaţionale şi a înregistrat o creştere anuală a veniturilor sale de 260%. Creşterea sa a fost continuă, deoarece în 2015, s-a extins în Spania, Olanda, Belgia şi Italia; în 2014 s-a extins în Polonia (achiziţionând compania locală Travelist), Elveţia, Danemarca şi Statele Unite; şi în 2013, în Germania, Austria şi Suedia.

Braţul de investiţii al gigantului de tehnologie, Google Ventures, a realizat, de asemenea, cu un an în urmă o incursiune milionară în capitala companiei Uber, chiar dacă grupul a scos propia sa aplicaţie care îi face concurenţă, aşa cum am publicat în ştirea Aplicaţia uber a lui Google: RideWith.

Prezenţa marilor giganţi de tehnologie şi de e-commerce este din ce în ce mai importantă, ieşind în evidenţă cazurile Amazon sau Alibaba, şi al recentului motor de căutare rus Yandex, care a creat noul serviciu numit Travel Yandex, care reuneşte ofertele a 14 mari turoperatori ruşi.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply