Germanii şi spaniolii printre europenii care aleg cel mai mult hotelurile de lux

Germanii sunt europenii care optează cel mai mult pentru hotelurile de 4 stele sau superioare pentru călătoriile lor, respectiv 48%, urmaţi de spanioli cu 43%, potrivit unui sondaj realizat de agenţia online Lastminute, cu răspunsuri primite de la 6.000 de adulţi din cinci ţări.

În Studiul Top Secrets Hotels, care a intrat în comportamentul europenilor în momentul rezervării de hoteluri, pe al treilea loc se află britanicii, cu 41%. Doar 31% dintre respondenţii din Italia şi 22% din Franţa aleg hoteluri de patru sau mai multe stele atunci când călătoresc.

Studiul lastminute.com dezvăluie, de asemenea, că în 2015, europenii s-au bucurat în medie de 9,6 nopţi de hotel şi cheltuielile medii au fost de 101 euro pe noapte.

Germanii şi spaniolii printre europnii care aleg cel mai mult hotelurile de lux

9,6 nopţi de hotel şi 101 de euro cheltuieli în medie

Germanii sunt europenii care s-au cazat cel mai mult la hoteluri anul trecut, cu o medie de 11,42 nopţi, urmaţi de francezi, cu 10,79 nopţi, şi britanici, cu 9,45.

În ceea ce priveşte cheltuielile medii pe noapte de hotel, francezii sunt cei care au cheltuit cel mai mult în 2015, cu o medie de 127 euro pe noapte. Aceştia sunt urmaţi de britanici, cu 114 euro, în medie. Spaniolii se află pe locul al treilea cu o medie de 100 de euro pe noaptea de hotel, iar pe ultimul loc se situează germanii (90 de euro pe noapte) şi italienii (76 de euro pe noapte).

Profilul europenilor în relaţie cu sejururile de hotel în 2015.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply