Germania ar putea ajunge la 4 milioane de pasageri în 2027

Croazierele sunt din ce în ce mai populare pe piaţa germană pe măsură ce tradiţionalele vacanţe la plajă pierd adepţi în favoarea lor, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism germani pentru care acest produs reprezintă deja peste 13% din vânzări, cu un potenţial mare care duce la estimarea că se vor atinge 4 milioane de pasageri în zece ani

În 2016 s-a atins pentru prima dată numărul de două milioane de pasageri de croazieră pentru rutele maritime, cu o creştere de 11%, fiind exact de 2.02 milioane de clienţi. Cifra de afaceri a sectorului pentru acest concept a crescut cu 18%, reprezentând o cifrâ de afaceri totalâ de 3.400 milioane de euro, potrivit unui sondaj realizat de asociaţia agenţiilor germane DRV şi CLIA Europe.

Previziunile pe termen mediu indică faptul că numărul de pasageri germani va creşte la trei milioane în 2020, o creştere de 50%, ceea ce ar însemna menţinerea unei creşteri anuale de două cifre în următorii patru ani.

CEO-ul TUI CruisesWybcke Meier, a prezis numărul pentru un termen mai lung declarând: “Până în 2027, îmi pot imagina patru milioane de pasageri de croazieră germani”. Aceasta ar însemna dublarea pieţei într-un deceniu.

Potrivit unui sondaj realizat de filiala TUI, 56% dintre germani nu au realizat încă o croazieră, în timp ce 4,5 milioane de cetăţeni de această naţionalitate îşi petrec vacanţele într-un club sau resort în fiecare an. TUI consideră că vacanţele la sol şi croazierele se vor completa în viitor.

Germania ar putea ajunge la 4 milioane de pasageri în 2027

Expertul în croaziere Oliver Wulf, membru al consiliului de administraţie al DRV, a declarat: “Companiile de croazieră nu pot satisface cererea de vânzări directe. A recunoscut el. Uşile sunt deschise agenţiilor de turism”.

În prezent, rata de repetare a pasagerilor de croazieră se situează între 40% şi 50%. Aceasta înseamnă că unul din doi clienţi este nou şi aceştia reprezintă în special o oportunitate pentru agenţiile de turism.

 

Puteţi vizita articolul de referinţă pe Fvw.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply